Aυτή η σαλάτα με πατάτες και πράσινα φασολάκια είναι ό,τι πρέπει για να φέρεις την άνοιξη στο πιάτο σου! Ελαφριά, δροσερή και γεμάτη χρώματα, είναι η τέλεια επιλογή για ένα γεύμα που συνδυάζει γεύση και υγεία. Ιδανική για να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο σου ή ακόμα και να σταθεί μόνη της ως ένα χορταστικό μεσημεριανό. Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα την αγαπήσεις από την πρώτη δοκιμή!
Υλικά:
- 500 γρ. μικρές πατάτες (baby), καλά πλυμένες
- 200 γρ. πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στράγγισέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς. Κόψ’ τες σε φέτες ή σε κύβους, ανάλογα με το γούστο σου.
- Στο ίδιο νερό, βράσε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά όχι μαλακά. Στράγγισέ τα και βύθισέ τα σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, συνδύασε τις πατάτες, τα φασολάκια, το κρεμμύδι και την κάπαρη. Περιέχυσε με τη σάλτσα και ανακάτεψε απαλά.
- Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέρβιρε τη σαλάτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτή η σαλάτα είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο, μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο σου, να σερβιριστεί ως ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και να εντυπωσιάσει στο τραπέζι με φίλους. Και το καλύτερο; Είναι τόσο απλή και γρήγορη που θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για κάθε περίσταση!
Καλή απόλαυση!