Στοιχειωμένα Σπίτια: Ιστορίες παράξενων περιστατικών στον κόσμο!

0

Τα σπίτια είναι εκεί που αναζητούμε καταφύγιο από τον κόσμο, ένα μέρος για να αποκαλούμε σπιτικό. Τι συμβαίνει όμως όταν το μέρος που ονομάζουμε σπίτι στοιχειώνεται από περίεργα φαινόμενα; Από ανεξήγητους θορύβους μέχρι αντικείμενα που κινούνται μόνα τους, οι ιστορίες για στοιχειωμένα σπίτια υπάρχουν εδώ και αιώνες. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα περίεργα πράγματα που έχουν συμβεί σε μερικά από τα πιο διαβόητα στοιχειωμένα σπίτια του κόσμου.

The Winchester Mystery House

Βρίσκεται στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, το Winchester Mystery House χτίστηκε από τη Sarah Winchester, τη χήρα του William Winchester, του εφευρέτη του τουφεκιού Winchester. Ο θρύλος λέει ότι μετά το θάνατο του συζύγου της, η Σάρα συμβουλεύτηκε ένα μέντιουμ που της είπε να χτίσει ένα σπίτι για να κρατήσει μακριά τα πνεύματα όσων σκοτώθηκαν από αυτό το τουφέκι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εκτεταμένο αρχοντικό σαν λαβύρινθο με σκάλες που οδηγούσαν στο πουθενά και πόρτες που άνοιγαν στους τοίχους. Οι επισκέπτες του σπιτιού έχουν αναφέρει περίεργα περιστατικά, όπως ανεξήγητα βήματα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν μόνες τους.

Το Amityville Horror House

Το Amityville Horror House, που βρίσκεται στο Amityville της Νέας Υόρκης, ήταν ο τόπος μιας φρικιαστικής μαζικής δολοφονίας το 1974. Ο Ronald DeFeo Jr. δολοφόνησε ολόκληρη την οικογένειά του ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους. Ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια Λουτς μετακόμισε στο σπίτι και ανέφερε μια ποικιλία περίεργων περιστατικών, όπως ανεξήγητες μυρωδιές, πράσινη λάσπη που έτρεχε από τους τοίχους και σμήνη μυγών. Η ιστορία έγινε η βάση για ένα βιβλίο μπεστ σέλερ και πολλές ταινίες.

The Bell Witch House

Τοποθετημένο στο Άνταμς του Τενεσί, το Bell Witch House λέγεται ότι στοιχειώνεται από το φάντασμα μιας γυναίκας που ονομάζεται Kate Batts, η οποία είχε μνησικακία για την οικογένεια Bell. Η οικογένεια ανέφερε μια ποικιλία από περίεργα περιστατικά, όπως ανεξήγητους θορύβους, αντικείμενα που κινούνται μόνα τους και σωματικές επιθέσεις. Η ιστορία της μάγισσας Bell είναι μια από τις πιο διάσημες ιστορίες φαντασμάτων στην αμερικανική λαογραφία.

Συμπέρασμα;

Τα συγκεκριμένα σπίτια, εκ πρώτης όψεως φαίνονται πολύ όμορφα για να μείνει κανείς, είτε μόνιμα, είτε το έχει ως εξοχικό. Αλλά προσωπικά θα το ξανασκεφτόμουν! Γενικά, τα στοιχειωμένα σπίτια συνεχίζουν να μας συναρπάζουν και να μας τρομάζουν και πάντα θα μας εξιτάρουν την περιέργεια. Είτε είναι αποτέλεσμα υπερδραστήριας φαντασίας είτε είναι πραγματικά στοιχειωμένα από φαντάσματα, αυτά τα σπίτια μας υπενθυμίζουν ότι ο κόσμος είναι γεμάτος μυστήρια που μπορεί να μην καταλάβουμε ποτέ πλήρως.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.