Αυτό το σπίτι στηρίζεται σε μία κολώνα και περιστρέφεται 360 μοίρες!

0

Οι αρχιτέκτονες και προφανώς ανήσυχα πνεύματα Alex Schweder και Ward Shelley, έφτιαξαν ένα πραγματικά πρωτότυπο σπίτι που σίγουρα δεν θα το συνιστούσαμε σε άτομα που υποφέρουν από ζαλάδες, ναυτία, υψοφοβία κλπ.
Το ReActor είναι μία κατασκευή που έχει μήκος περίπου 13 μέτρα και πλάτος 2,5, η οποία στηρίζεται επάνω σε μία κολώνα που βρίσκεται 4,5 μέτρα πάνω από το έδαφος. Και δεν τελειώσαμε εδώ. Το «σπίτι» αυτό, μπορεί να περιστραφεί κατά 360 ολόκληρες μοίρες, ενώ μετακινείται ανάλογα τις κινήσεις των ατόμων που βρίσκονται μέσα, αλλά και από την δύναμη του αέρα!
Οι δύο artists έζησαν μέσα στο σπίτι ως μέρος μίας perfomance που κράτησε 5 ημέρες και περιγράφοντας στη συνέχεια την εμπειρία, είπαν πως η κίνηση της κατασκευής είναι γεμάτη «χάρη» και μοιάζει «σα να είσαι στον ωκεανό». Σε κάθε στιγμή γνωρίζεις που βρίσκεται το άλλο άτομο κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους, τους φέρνει πιο κοντά, σπάζοντας στεγανά και συνήθειες της μέχρι σήμερα έννοιας περί συγκατοίκησης. Φυσικά πολλές φορές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς εάν δεν ήθελαν να χαθεί εντελώς η ισορροπία και να αρχίσει το σπίτι τις επικίνδυνες τραμπάλες!
Αυτό το τελευταίο δεν νομίζουμε πως θα βοηθήσει πολύ στο να έχει μέλλον το project. Το να στηρίζεσαι στον άλλον 24 ώρες το 24ωρο δεν θα είναι καλό για τα νεύρα των δύο συγκάτοικων, όσο καλοί φίλοι και να είναι. 5 μέρες αντέχεται. Στο χρόνο επάνω θα είχαμε δράματα…

06 08 09

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.