Η Ιταλία χαρίζει πάνω από 100 ιστορικά κάστρα!

0

Αν ονειρευόσουν ποτέ πιτσιρικάς να μείνεις κάποτε σ’ ένα κάστρο, ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία σου! Η Ιταλία, σ’ ένα πλαίσιο προγράμματος επενδύσεων που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει, είναι έτοιμη να χαρίσει κτίσματα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται από βίλες και μοναστήρια μέχρι αρχαία κάστρα.
Αυτό γίνεται σε μία προσπάθειά του Υπουργείου Τουρίσμου να δώσει νέα πνοή στα αχρηστευμένα δημόσια κτίρια και μαζί φυσικά στον τουριστικό τομέα που είναι υποτονικός.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα εμφανιστούν απλώς και θα πάρουν το κλειδί. Αυτά τα αρχαία κτίρια θα δοθούν σε επιχειρηματίες που θα υποσχεθούν να μετατρέψουν τις περιοχές σε τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα βρίσκονται κατά μήκος οκτώ ιστορικών οδών που διασχίζουν τη χώρα, αλλά και στα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας και στόχος είναι να λειτουργήσουν ως νέες εγκαταστάσεις για τους χιλιάδες πεζοπόρους, ποδηλάτες και προσκυνητές που χρησιμοποιούν τις οδούς κάθε χρόνο.

Όποιος συμπληρώσει την αίτηση που θα υποβάλει θα πρέπει να αναφέρει με λεπτομέρεια πως προτίθεται να μεταμορφώσει το κτίριο. Εκείνοι που θα λάβουν την άδεια εκμετάλλευσης του χώρου θα είναι οι διαχειριστές του για 9 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 9. Χαρακτηριστικό είναι πως θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που είναι κάτω των 40 ετών!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.