3 συμβουλές ώστε το αγαπημένο σου αντικολλητικό τηγάνι να ζήσει αιώνια!

0

Τα πιο εύκολα βήματα για να μείνει ένα τηγάνι καινούριο για πάντα

Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, θα νιώσεις κάποια στιγμή μια πραγματική αγάπη για τα κουζινικά σου, και ειδικά τα τηγάνια. Τα αντικολλητικά τηγάνια, είτε κεραμικά, είτε με επίστρωση teflon (τα πιο συνηθισμένα είδη) είναι από τα πιο χρήσιμα σκεύη που μπορείς να έχεις στα ντουλάπια σου, αλλά μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να χαλάσουν, αν δε ξέρεις πώς να τα φροντίζεις. Με τις 3 παρακάτω συμβουλές μπορείς να δεθείς με τα τηγάνια σου ελεύθερα, καθώς θα σου κρατήσουν για πολλά, πολλά χρόνια.

Φρόντισε τα εργαλεία που χρησιμοποιείς πάνω τους να είναι ξύλινα ή σιλικόνης

Είτε χρησιμοποιείς σπάτουλα, κουτάλα ή οτιδήποτε στο τηγάνι σου, φρόντισε να είναι φτιαγμένα από ξύλο ή σιλικόνη, ώστε να μη γρατζουνίσουν την επιφάνειά του. Αν χρησιμοποιείς μεταλλικά εργαλεία, πιθανότατα θα κλαις το σκεύος σε λιγότερο από ένα χρόνο.

20150923102846_pyrex_antikollitiko_tigani_gusto_28cm

Άφησε το να κρυώσει πριν το καθαρίσεις

Μη φοβάσαι, οποιοδήποτε υπόλλειμα δε πρόκειται να κολλήσει πάνω του. Αντίθετα, αν βρέξεις το τηγάνι σου όσο είναι ζεστό, πιθανότατα θα του κάνεις κακό, λόγω της απότομης αλλαγής θερμοκρασίας. Μόλις το φαγητό σου είναι έτοιμο, απλά άσε το τηγάνι στην άκρη να κρυώσει και μετά μπορείς να το πλύνεις ελεύθερα.

Μη το τρίψεις για κανένα λόγο

Να χρησιμοποιείς πάντα την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού όταν καθαρίζεις το τηγάνι σου. Στην σχεδόν απίθανη περίπτωση που κάποιο υπόλειμμα δε φεύγει έτσι, γέμισε το τηγάνι νερό και άσε να μουλιάσει. Στην ακόμα πιο απίθανη περίπτωση που ούτε αυτό λειτουργήσει, χρησιμοποίησε μια σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη ώστε να απελευθερώσεις απαλά το οποιοδήποτε υπόλειμμα φαγητού. Το πιο πιθανό είναι ότι το τηγάνι θα καθαρίσει τέλεια με το μαλακό σφουγγάρι και λίγο υγρό πιάτων, πάντως.

Έτσι, σε 3 απλά βήματα διασφάλισες ότι ο αγαπημένος σου φίλος στην κουζίνα θα μείνει κοντά σου για πάντα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.