Κουζίνα ή δωμάτιο; Τι μαρτυρά ο χώρος που δουλεύεις από το σπίτι για σένα

0

Το σπίτι σου είναι ο χώρος που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το μοναδικό σου γούστο. Σε αυτό νιώθεις ελεύθερος να εκφραστείς και κάθε του γωνιά αντανακλά τον τρόπο που σου αρέσει να εκφράζεσαι. Τα τελευταία χρόνια και μετά από μια δύσκολη πανδημία, φαίνεται να αποκτά πολλαπλούς ρόλους, καθώς πέρα από προσωπικό καταφύγιο και σημείο συνάντησης, αποτελεί για πολλούς και χώρο εργασίας.

Αν η work from home πραγματικότητα είναι πια μέρος της ζωής σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε το τι μαρτυρά ο χώρος που δουλεύεις για το χαρακτήρα και το εργασιακό σου στυλ. Κουζίνα ή δωμάτιο; Ό,τι και αν έχεις επιλέξεις, είμαστε εδώ για να το αναλύσουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Κουζίνα

Είναι πλέον γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, οι κουζίνες σε αρκετά σπίτια έχουν διαμορφωθεί σε μια μικρή εταιρεία. Οι πάγκοι και οι διάφορες συνθέσεις κουζίνας έχουν πάρει το ρόλο του γραφείου και μάλιστα λειτουργούν με υπερωρίες. Αν λοιπόν βλέπεις ότι το λάπτοπ σου έχει αποκτήσει μόνιμη θέση δίπλα από τη φρουτιέρα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο χώρος έχει πια καταλήξει πολυλειτουργικός.

Οι λόγοι που επέλεξες να δουλεύεις από την κουζίνα μπορεί να είναι πολλοί και οι περισσότεροι από αυτούς πρακτικοί. Ίσως να είναι το μοναδικό ελεύθερο δωμάτιο που μπορείς να αξιοποιήσεις, ίσως πάλι να το συνδυάζεις με το μαγείρεμα για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Τι δείχνει όμως αυτή η επιλογή για σένα;

●    Προσαρμοστικότητα

Μπορείς να προσαρμόζεσαι εύκολα και να είσαι ιδιαίτερα ευέλικτος σε κάθε συνθήκη. Κανένα εργασιακό περιβάλλον δεν είναι challenge για σένα και νιώθεις άνετα ακόμα και σε ένα μη παραδοσιακό χώρο γραφείου.

●    Ανεξαρτησία

Σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο και εκτός γραφείου. Ο χώρος που εργάζεσαι δε σε περιορίζει και νιώθεις ανεξάρτητος και πάντα σε ετοιμότητα, ακόμα και από την κουζίνα σου.

●    Πρακτικότητα

Σου αρέσει να βρίσκεσαι κοντά στο ψυγείο του σπιτιού, καθώς μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση σε ανέσεις, όπως είναι το φαγητό και το νερό (ή ο καφές!) οποιαδήποτε ώρα

επιθυμείς, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσεις ούτε ένα λεπτό. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να  νιώθεις πολύ άνετα με το multitasking και να προτιμάς να μαγειρεύεις παράλληλα με την εργασία σου.

●    Ισορροπία

Μπορεί να μην το έχεις καν σκεφτεί, αλλά ασυνείδητα, η εργασία στην κουζίνα λειτουργεί και ως μια προσπάθεια να ισορροπήσεις αρμονικά την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Στο συγκεκριμένο χώρο έχεις αναμνήσεις που σε κάνουν πάντα να θυμάσαι ότι υπάρχει ζωή και εκτός γραφείου.

●    Μινιμαλισμός

Αν η κουζίνα σου είναι συμμαζεμένη και διατηρείς τους πάγκους οργανωμένους και μίνιμαλ, τότε ίσως να εκτιμάς την απλότητα και να μη χρειάζεσαι ένα γραφείο γεμάτο διάφορα gadgets, όπως είναι οι βάσεις και οι περίτεχνες μολυβοθήκες, για να είσαι παραγωγικός.

Δωμάτιο

Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που έχουν ένα έξτρα δωμάτιο στο σπίτι και πλέον το έχουν διαμορφώσει ως γραφείο. Μπορεί πάλι να δουλεύεις από το υπνοδωμάτιο, καθώς οι χώροι σου δε σου επιτρέπουν κάποια άλλη αυτονομία. Είτε είναι επιλογή, είτε μία λύση ανάγκης, η εργασία από κάποιο δωμάτιο του σπιτιού δείχνει αρκετά πράγματα για την προσωπικότητά σου, ακόμα και αν δεν μπορείς να τα αντιληφθείς ξεκάθαρα.

Στο σημείο αυτό μην ξεχνάς ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι ακόμα και αν δεν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω χαρακτηριστικά, μπορείς απλά να τα διαχειριστείς ως τροφή για σκέψη και να δεις παραπάνω πράγματα για τον εαυτό σου και τις συνήθειές σου. Πάμε λοιπόν να τα αναλύσουμε!

●    Ιδιωτικότητα

Η επιλογή της κρεβατοκάμαρας ή ενός γραφείου – δωματίου μπορεί να δείχνει ότι εκτιμάς την ιδιωτικότητα και χρειάζεσαι ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για να συγκεντρωθείς στα καθήκοντά σου.

●    Εσωστρέφεια

Από την άλλη μπορεί ως χαρακτήρας να τείνεις πιο πολύ προς την εσωστρέφεια και να θέλεις ένα χώρο φτιαγμένο ιδανικά για σένα και τις ανάγκες σου. Δεν επιθυμείς ιδιαίτερα τις κοινωνικές συναναστροφές την ώρα της εργασίας και αποδίδεις πιο αποτελεσματικά στη μοναχικότητα που προσφέρει ένα τέτοιο δωμάτιο.

●    Οργάνωση

Θέλεις ένα χώρο οργανωμένο, καθώς εκτιμάς την τάξη και τη συγκεκριμένη δομή. Προφανώς, η κουζίνα δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς, διότι είναι είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος και εσύ χρειάζεσαι τη δική σου γωνιά για να είσαι παραγωγικός.

●    Αυτοπειθαρχία

Η επιλογή της κρεβατοκάμαρας μπορεί επίσης να υποδηλώνει υψηλό βαθμό αυτοπειθαρχίας. Μπορεί λοιπόν να είσαι σίγουρος για την ικανότητά σου να διατηρείς μια εργασιακή ρουτίνα στον ίδιο χώρο όπου χαλαρώνεις και κοιμάσαι και να αποδίδεις αποτελεσματικά σε κάθε project.

●    Άνεση

Το δωμάτιο που κοιμάσαι σου χαρίζει αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας και αυτό ενισχύει ιδιαίτερα την εργασιακή σου ρουτίνα. Η άνεση που νιώθεις στον προσωπικό σου χώρο σε κάνει πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό στην εργασία σου.

Φτάνοντας στο τέλος, γίνεται σαφές ότι η επιλογή μεταξύ κουζίνας και δωματίου ως χώρου εργασίας αντικατοπτρίζει την πολυμορφία της ανθρώπινης προσωπικότητας και του εργασιακού στιλ. Διάλεξε λοιπόν αυτό που ταιριάζει σε σένα και και τον ξεχωριστό εαυτό σου!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.