Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνεις στο σιδέρωμα

0

Ουδείς αγάπησε το σιδέρωμα, αλλά μπορείς να το κάνεις λιγότερο δύσκολο εάν προσέξεις τα παρακάτω λαθάκια!

1. Σιδερώνεις υφάσματα που είναι πολύ στεγνά
Δεν μπήκε τυχαία το σπρέι στο σίδερο. Δεν φεύγουν οι ζάρες και τα τσακίσματα από τα ρούχα όταν τα σιδερώνεις αφού έχουν μείνει δύο ημέρες στην απλώστρα. Κάνεις τσάμπα κόμπο!

2. Αφήνεις τα εσώρουχα για το τέλος
Το σίδερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να κρυώσει παρά να ζεσταθεί έτσι πρέπει να ξεκινάς απο κάτι που χρειάζεται τη μικρότερη θερμοκρασία όπως είναι το μετάξι. Σιγά σιγά μπορείς να περάσεις στα βαμβακερά και στα λινά. Εάν κάνεις το αντίστροφο ίσως έχουμε «ατύχημα».

3. Δυναμώνεις την ένταση
Εάν το ρούχο είναι μία μίξη υφασμάτων πρέπει να επιλέγεις τη χαμηλότερη θερμοκρασία για το πιο ντελικάτο ρούχο. Δεν χρειάζεται να «βράζει» το σίδερο για να κάνει τη δουλειά του!

4. Δεν καθαρίζεις το σίδερο
Πολλές ίνες που έχουν λιώσει μένουν κολλημένες στην πλάκα. Αυτό και καταστρέφει το σίδερο και δυσκολεύει το σιδέρωμα. Με ένα υγρό πανί και ενώ η πλάκα είναι σε χαμηλή θερμοκρασία μπορείς να την κάνεις κανούργια. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με λίγο νερό. Η πάστα που δημιουργείται την περνάς με καθαρό πανί στην κρύα πλάκα και την σκουπίζεις με ένα βρεγμένο.

5. Δεν αδειάζεις το νερό
Πρέπει πάντα να το αδειάζεις. Γιατί; Τα άλατα του νερού διαβρώνουν τα εσωτερικά μέρη και βρίσκουν διαδρόμους για να φτάνουν στην πλάκα και να την αποχρωματίζουν.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.