Η Apple φέρνει τη Siri στο κέντρο του έξυπνου σπιτιού

0

Ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν τους μηχανικούς και σχεδιαστές της Apple να εργάζονται πάνω σε μια νέα συσκευή διασύνδεσης οικιακών ψηφιακών μέσων και αξεσουάρ, στη λογική των Amazon Echo και Google Home, οι δημιουργοί εφαρμογών αναμένουν το SDK (δηλαδή το λογισμικό προγραμματισμού) της Siri, αυτό που θα τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν στα δικά τους apps τις δυνατότητες φωνητικής αλληλεπίδρασης με το οικοσύστημα της εταιρείας.

Σχετικές ανακοινώσεις είναι αρκετά πιθανό να γίνουν την επόμενη εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο, στη διάρκεια του WWDC, του ετήσιου συνεδρίου της Apple για τους προγραμματιστές.

Παράλληλα, κάποιες άλλες φήμες κάνουν λόγο για μια νέα έκδοση του Apple TV, που ουσιαστικά θα φέρει τη Siri στο επίκεντρο της οικιακής δικτύωσης και θα είναι η απάντηση της Apple στις υλοποιήσεις των Amazon και Google. Ωστόσο, μια τέτοια ενσωμάτωση πρόσθετων δυνατότητων στο Apple TV –όπως τουλάχιστον το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα- αν και προφανώς είναι τεχνικά εφικτή, ίσως υστερεί σε εργονομία, αφού συνήθως η συσκευή της Apple για video streaming και κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου βρίσκει τη θέση της κοντά σε κάποια τηλεόραση, πράγμα που φαινομενικά δυσχεραίνει τη φωνητική αλληλεπίδραση.

Άρα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο η Apple να παρουσιάσει τελικά μια εντελώς νέα συσκευή, που θα υποστηρίζει τη Siri και θα διασυνδέεται με άλλες συσκευές μέσα στο σπίτι, επιτρέποντας των εξ αποστάσεως έλεγχό τους, όπως συμβαίνει ήδη μέσω τoυ native app Home στο iOS.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.