Αυτό το σπίτι περιστρέφεται ακολουθώντας τον ήλιο και χρειάζεται 5 φορές λιγότερη ενέργεια!

0
Εμφάνιση 1 από 2

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχουν απασχολήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Το ενδιαφέρον φυσικά είναι τεράστιο όσο αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας που έχει άμεση επίπτωση με την προστασία του περιβάλλοντός μας. Θυμάστε που είχαμε κάνει αναφορά σε περιπτώσεις σπιτιών που εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια. Τώρα όμως υπάρχει μία άλλη, ακόμα πιο εντυπωσιακή, όπου ολόκληρο το σπίτι μπορεί να τραβήξει τις ακτίνες του ήλιου!

Η Casas em Movimento από την Πορτογαλία σχεδιάζει σπίτια που περιστρέφονται και ακολουθούν τον ήλιο, μειώνοντας σε απίστευτο ποσοστό τις ανάγκες ενέργειας τους. Ο Guilherme Silva που είναι υπεύθυνος του project θέλησε να κάνει το σπίτι, το μέρος όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, έναν «ζωντανό» χώρο, Και την έμπνευση φυσικά την πήρε από την φύση και τον τρόπο που τα ηλιοτρόπια ακολουθούν τον ήλιο!

Το ίδιο το σπίτι περιστρέφεται κατά 180° μέσα στη μέρα, ενώ και η σκεπή περιστρέφεται ξεχωριστά κατά 90º, ένας συνδυσμός που παράγει κάθε χρόνο 25.000 kwh, ή αλλιώς πέντε φορές μικρότερη ενέργεια απ΄όση θα χρειαζόταν ένα «κανονικό» σπίτι στο μέγεθός του!

arquitetura-sustentável-porto

Εμφάνιση 1 από 2
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.