Αυτό το φυτό δεν έχει ποτιστεί από το 1972!

0

Ήταν το σωτήριο έτος 1960 όταν ο David Latimer σκέφτηκε να βάλει έναν σπόρο σ’ ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Σίγουρα δεν φανταζόταν πως αυτή η περιέργειά του θα κατέληγε σ’ αυτό το απίστευτο θέαμα που βλέπετε στην φωτογραφία. Ένα μικρό οικοσύστημα, που ακούστε ακούστε, έχει να το ποτίσει από το 1972!
Μισό αιώνα μετά η πρασινάδα συνεχίζει να μεγαλώνει, γεμίζοντας το μεγάλο αυτό μπουκάλι που χωράει δέκα γαλόνια νερό με ζωή, παρά το γεγονός πως έχει γευτεί το νερό τόσες δεκαετίες!
Ο Latimer το είχε τοποθετήσει κοντά στο παράθυρο και είχε αφήσει την φωτοσύνθεση να αναλάβει τα υπόλοιπα. Τελευταία φορά που το άνοιξε να το ποτίσει ήταν το 1972, κάτι που σημαίνει πως το μπουκάλι είναι σφραγισμένο εδώ και 44 χρόνια, εντελώς αποκομμένο από τον φρέσκο αέρα και το νερό.

sealed-bottle-garden-david-latimer-3
Μιλάμε για τον ορισμό της αυτάρκειας και της χαμηλής συντήρησης, με το φυτό να αρκείται στην ενέργεια που παίρνει από την φωτοσύνθεση, που δημιουργεί την απαιτούμενη υγρασία και οξυγόνο που χρειάζεται για να ζήσει. Όπως είπε ο Chris Beardshaw, παρουσιαστής της εκπομπής του BBC Radio 4, Gardeners’ Question Time, είναι το «τέλειο παράδειγμα του κύκλου της ζωής».

Πηγή: ΤheVintageNews

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.