AVM FRITZ!Box 3490: Το απόλυτο router για Internet σε όλο το σπίτι!

0

Το AVM FRITZ!Box 3490 είναι μία πρόταση που διαθέτει πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών και που καλύπτει τις ανάγκες του απαιτητικού χρήστη, ο οποίος αναζητά από τον router του μία σειρά από πρόσθετες λειτουργίες και όχι ένα router για να σερφάρει απλώς στο Internet. Παράλληλα, το AVM FRITZ!Box 3490 είναι μία λύση που μπορεί να χαρίσει ποιοτικό Internet ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του σπιτιού.

FritzBox-2Μοναδικά tech specs!

Το FRITZ!Box 3490 είναι ένα ADSL/VDSL wireless router (802.11 ac/b/g/n), προσφέροντας wireless ταχύτητες (ac) που φτάνουν μέχρι τα 1300 Mbit/s και 450 Mbit/s (n)  στις συχνότητες  5  και  2.4  GHz. To ενδιαφέρον είναι πως και οι δύο συχνότητες μπορούν να αξιοποιούνται ταυτόχρονα , ώστε ένας χρήστης με Laptop π.χ. να είναι στην μια κι ένας άλλος με Tablet στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο έχει ο καθένας όλο το bandwidth στην διάθεσή του και δεν χρειάζεται να το μοιράζεται (συνήθως αξιοποιούμε την μία ή την άλλη συχνότητα με αποτέλεσμα να την μοιραζόμαστε και να έχουμε μείωση στην ταχύτητα του internet).Εμφανισιακά το FRITZ!Box 3490 ξεχωρίζει για το αεροδυναμικό design του και έχει αρκετές ομοιότητες με το μοντέλο 7490 της ίδιας εταιρείας. Το μέγεθος του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κανονικό και στα «πτερύγια» του βρίσκονται δύο εσωτερικές κεραίες, οι οποίες χρησιμεύουν για να ενισχύουν ακόμη περισσότερο το σήμα.

FritzBox-7Στο εσωτερικό του, το router της AVM φέρει έναν dual-core processor (με συχνότητα ρολογιού στα 800MHz) και 128MB μνήμης που σίγουρα βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση πολλαπλών tasks. Στο πίσω μέρος του (εκτός από την υποδοχή για την DSL line), υπάρχουν οι 4 παραδοσιακές gigabit LAN θύρες για ενσύρματες συνδέσεις, ενώ παράλληλα το FRITZ!Box φέρει δύο πολύ χρήσιμες USB 3.0 θύρες, οι οποίες επιτρέπουν τη σύνδεση εκτυπωτών, dongles και άλλων αποθηκευτικών μέσων που μπορούν να διαμοιραστούν σε δίκτυο.

FritzBox-5Μία από τις δυνατότητες του FRITZ!Box 3490, που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον των πιο «έμπειρων» users είναι ότι μπορεί άνετα να μετατραπεί σε έναν πλήρως λειτουργικό media-server, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον χρήστη του να μοιράζεται φωτογραφίες και αρχεία video σε ολόκληρο το δίκτυο εύκολα και πάνω από όλα… γρήγορα! Σε γενικές γραμμές, η αξιοπιστία, η ταχύτητα και η ασφάλεια αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του router της AVM, για αυτό το πιθανότερο είναι ότι θα σας καλύψει με χαρακτηριστική άνεση.

FritzBox-4Το μυστικό κρύβεται στο FRITZ!OS!

Η AVM ακολουθεί μία λογική που ουσιαστικά θέτει τον user στο επίκεντρο, γεγονός που σημαίνει ότι δίνει τις δυνατότητες στον χρήστη μέσω του FRITZ!OS (του ειδικού λειτουργικού που φέρει το router) να καθορίζει εκείνος ανά πάσα στιγμή την μορφή και τη χρήση της συσκευής του. Για παράδειγμα, ο user μπορεί να ρυθμίσει το router με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξομειώνει την ένταση του wireless σήματος, ανάλογα με τις συσκευές που ο χρήστης επιθυμεί να δώσει περισσότερη ώθηση. Παράλληλα, οι users μπορούν να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή FRITZ!APP, για iPhones και Android smartphones / tablets και έτσι να καθορίσουν πολλές λειτουργίες του router τους, επιτρέποντας ουσιαστικά τη λειτουργία remote access. Το FTITZ!OS διακρίνεται για την ευχρηστία, την άνεση και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει στο χρήστη και αποτελεί έναν πολύ ισχυρό λόγο για τους πιο ψαγμένους users που τους αρέσει το tweaking και οι… πειραματισμοί. Φυσικά εννοείται ότι και οι πιο αρχάριοι χρήστες θα επωφεληθούν από τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του…

FritzBox-1Router για ειδικές καταστάσεις!

Το FRITZ!Box 3490 είναι μία συσκευή που απευθύνεται στον user που αναζητάει το κάτι παραπάνω από το router που καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού του. Για αυτό το λόγο και η τιμή του προσεγγίζει τα 170 ευρώ, καθώς το router της AVM είναι σίγουρα μία πρόταση από το επάνω ράφι με ανεπτυγμένες δυνατότητες που το κυριότερο ατού του είναι ότι χαρίζει τον πλήρη έλεγχο στον χρήστη του. To FRITZ!Box 3490 διατείθεται στην ελληνική αγορά από την Αμυ

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.