Η αισθητική του interior design στην Βόρεια Κορέα

0

Ο Βρετανός αρχιτέκτονας και κριτικός του design Olivier Wainwright ταξίδεψε το καλοκαίρι στην Βόρεια Κορέα. Αυτή η, το λιγότερο, ιδιαίτερη χώρα του κίνησε τρομερά το ενδιαφέρον κυρίως όσο αφορά το interior design κομμάτι, το οποίο θυμίζει κάτι από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και τις ταινίες του Wes Anderson!
Από τα αποδυτήρια ομάδων μέχρι το επιβλητικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου που επισκέφτηκε, όλα χαρακτηρίζονται από μοναδική συμμετρία και παστέλ χρώματα. Ο Wainwright χαρακτήρισε την όλη αισθητική με τη φράση “kindergarten kitsch”.
Φυσικά όλη αυτή η «ωραιοποίηση» που αποπνέουν τα πάντα γύρω σου είναι επίτηδες στημένα για να αποπροσανατολίζουν την μάζα και να της πλασάρουν μία διαφορετική, ευτυχισμένη πραγματικότητα. Αλλά ας αφήσουμε το κοινωνικοπολιτικό σκέλος κι ας ρίξουμε μία ματιά στο Tumblr και στις υπόλοιπες εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξε ο Wainwright από το ταξίδι του.

Πηγή:
 THE GUARDIAN

north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-002 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-003 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-004 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-005 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-006 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-007 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-009 north-korean-interiors-mirror-wes-anderson-film-sets-010

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.