Οι ανεμιστήρες στην υπηρεσία της έβδομης τέχνης

0

Το 2013 ο γνωστός σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν, πραγματοποιεί το remake της ταινίας «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Κάρι Μάλιγκαν και τον Τόμπι Μαγκουάιρ. Σε μια επίμαχη σκηνή της ταινίας, όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες του έργου βρίσκονται σε μια σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη στην πιο καυτή μέρα του καλοκαιριού.

Η ένταση στο δωμάτιο αγγίζει το επίπεδο του υδραργύρου και οι εξελίξεις τρέχουν όσο γρήγορα κινούνται και οι λεπίδες των πολλών ανεμιστήρων που βρίσκονται στο δωμάτιο. Μόνο ο μάγος της οθόνης, Μπαζ Λούρμαν θα μπορούσε να υπερθεματίσει την ένταση της σκηνής χρησιμοποιώντας πολλούς ανεμιστήρες.

Στην εισαγωγή μιας άλλης ταινία που θεωρείται σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου, στο «Αποκάλυψη Τώρα» ο Λοχαγός Γουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) βιώνει ξανά τον εφιάλτη του πολέμου του Βιετνάμ όταν χαζεύοντας την κίνηση του ανεμιστήρα οροφής θυμάται τα ελικόπτερα που περνούσαν πάνω από τη φλεγόμενη ζούγκλα.

Είναι φανερό από τα παραπάνω περιπτώσεις ταινιών πως οι ανεμιστήρες με το ρετρό ύφος έχουν υπηρετήσει καλλιτεχνικούς σκοπούς για τους δημιουργούς της 7ης τέχνης.

Στην καθημερινή ζωή εκτός από vintage ύφος στο χώρο, οι ανεμιστήρες μπορούν να προσφέρουν δροσιά και οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ιδού μερικές επιλογές για καλαίσθητους και πρακτικούς ανεμιστήρες στο χώρο σας:

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.