Οι διαφορετικές ιδιότητες του ξυδιού για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν!

0

Το ξύδι είναι απαραίτητο συστατικό των φαγητών γι’αυτό και υπάρχει σε κάθε σπίτι. Παρ’όλα αυτά, οι ιδιότητες του δεν μένουν μόνο εκεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δουλειές του σπιτιού και να έχει τρομερά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, οι λεκέδες που σας προβληματίζουν συνεχώς, μπορούν να καθαριστούν ρίχνοντας λίγη ποσότητα ξυδιού.

Γενικά, ό,τι έχει σχέση με την καθαριότητα βοηθάει αρκετά αφού αφήνει και μια ευχάριστη οσμή να αιωρείται.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στο σπίτι και ευχαριστηθείτε καθαριότητα!

1. Βουλωμένος νεροχύτης!

Κλασσικό πρόβλημα σπιτιού να βουλώνει ο νεροχύτης. Αντί όμως να παιδεύεστε με την χλωρίνη, ή κάποιο προϊόν κατάλληλο για αυτό το σκοπό, δοκιμάστε να ρίξετε μια κούπα ξύδι και μισή μαγειρική σόδα. Γεμίστε με νερό την βρύση και αφήστε το έτσι για λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

2. Τσαλακωμένα ρούχα!

Όταν βιάζεστε, τότε τα ρούχα που θέλετε να φορέσετε θα είναι τσαλακωμένα. Χρόνος για σίδερο δεν υπάρχει, γι’αυτό σε ένα μπουκαλάκι για ψέκασμα ρίξτε λίγο ξύδι και αρκετό νερό. Κρεμάστε το ρούχο ή απλώστε το σε ένα κρεβάτι και ρίξτε λίγη ποσότητα. Σε λίγα λεπτά το ρούχο θα είναι διαφορετικό.

3. Γρατζουνιές στον καναπέ!

Οι γάτες έχουν την αγάπη να αφήνουν γρατζουνιές στα έπιπλα και στα μαξιλάρια από τους καναπέδες. Για να τις σταματήσετε, ψεκάστε με λίγο ξύδι και οι γάτες δεν πρόκειται να πλησιάσουν γιατί το μισούν.

4 Λερωμένα γυαλιά

Τα γυαλιά διαρκώς λερώνονται και πολλές φορές το ύφασμα που χρησιμοποιείτε για να τα καθαρίσετε, δεν είναι και πολύ αποτελεσματικά. Κάποιες φορές μάλιστα, γίνονται χειρότερα από πριν. Γι’αυτό ρίξτε στον φακό λευκό ξύδι και σκουπίστε με απαλό και καθαρό πανί.

5. Βρώμικες κατσαρόλες

Το ξύδι είναι ιδανικό για να καθαρίσει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια που σας δυσκολεύουν πολλές φορές. Ρίξτε σε μια μικρή λεκάνη ζεστό νερό και λίγο ξύδι και καθαρίστε τους δύσκολους λεκέδες από τα σκεύη. Επίσης, απομακρύνει και όλες τις οσμές από αυτά.

6. Μούχλα

Η μούχλα εμφανίζεται σε πολλές επιφάνειες στο μπάνιο, τα έπιπλα, τις πλαστικές κουρτίνες και αλλού. Όταν η μουχλά είναι λίγη ρίξτε απλά λίγο ξύδι και νερό στην ίδια ποσότητα, ενώ όταν η κατάσταση είναι πιο δύσκολη τότε ψεκάστε μόνο με ξύδι.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.