Μετατρέψτε το παλιό σας τραπεζάκι σε ένα απίθανο οθωμανικό

0

Αυτή την περίοδο μετατρέπω το δωμάτιο του γιου μου από bebe σε νεο-εφηβικό αφού πλέον φύγαμε από αυτή την ηλικία! Πάντα όμως θέλω να κάνω έξυπνες και φυσικά οικονομικές επιλογές.
Παλιότερα είχαμε ξεθάψει από την αποθήκη της γιαγιάς, ένα παλιό τραπεζάκι σαλονιού. Όμορφο, ξύλινο αλλά και παλιομοδίτικο. Έμοιαζε κάπως σαν και αυτό.

0.1
Θα σας δείξω σε άλλο αφιέρωμα σε τι είχε μεταμορφωθεί πρώτα αυτό το τραπεζάκι. Τώρα θα σας δείξω πως θα μετατρέψω το παλιό μας τραπεζάκι σε οθωμανικό καναπέ-τραπεζάκι. Θα γίνει μια φιλόξενη γωνιά δίπλα στο παράθυρο, για να κάθεται, να διαβάζει και να αράζει με τους φίλους του. Φυσικά τέλεια επιλογή και για το σαλόνι!

Ακούγεται δύσκολο ε; Ε λοιπόν δεν είναι τόσο δύσκολο, ενώ με λίγο κόπο και υλικά, θα έχετε ένα έπιπλο αξιοζήλευτο που θα μοιάζει πολύ ακριβό!

Βήμα 1. Μια βόλτα στην Αθήνα θα σας επιτρέψει να βρείτε τα κατάλληλα υλικά. Αν όχι, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον “σαλονά” της γειτονιάς σας. Δηλαδή θα χρειαστείτε λίγο χρώμα, ύφασμα, αφρολέξ και βάτα.

Βήμα 2. Πρώτα θα το περάσετε λίγο όλο με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια θα το βάψετε με το χρώμα της αρεσκείας σας. Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα χρώματα που έχει το ύφασμα που επιλέξατε.

Βήμα 3. Στη συνέχεια τοποθετείτε και κολλάτε το αφρολέξ που έχετε προμηθευτεί, πάνω στο τραπεζάκι.

2
Βήμα 4. Μετά βάζετε από πάνω τη βάτα και την στερεώνετε με το συρραπτικό πιστόλι.

3
4Υπάρχουν δύο επιλογές: ή θα το κολλήσετε ολόκληρο πάνω στο τραπεζάκι, ή ακόμα μπορείτε να το δώσετε να σας φτιάξουν (ή και μόνοι σας αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε και ραπτομηχανή), ένα μαξιλάρι με φερμουάρ (για εύκολο πλύσιμο κιόλας).

Βήμα 5. Αφού φτάσετε ως εδώ, το μόνο που μένει είναι το ύφασμα και κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

5
Βήμα 6. Μπορείτε αν θέλετε να ράψετε πάνω κουμπιά, ή και να καρφώσετε διακοσμητικά τρουκ.

6
7
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές φωτογραφίες και λεπτομέρειες εδώ: http://newlywedmcgees.blogspot.co.uk/2012/08/diy-upholstered-ottoman.html

Απολαύστε το καινούργιο σας διακοσμητικό τραπεζάκι. Το ίδιο θα κάνω και εγώ!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.