Mojito Μαστίχα: H ελληνική παραλλαγή του Μοχίτο

0

Το mojito έτσι κι αλλιώς θεωρείται ένα πολύ αρωματικό κοκτέιλ λόγω του lime και του δυόσμου, αν σε αυτό προσθέσετε και μερικές σταγόνες από το μοναδικό δώρο της Χιώτικης γης, τη μαστίχα τότε το κοκτέιλ αποκτά το φινίρισμα που δεν θα φαντάζονταν ποτέ οι Κουβανοί!

Σε ένα ποτήρι λιώνετε τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες lime . Στη συνέχεια προσθέτετε τον άφθονο τριμμένο πάγο και το ρούμι μέχρι το σημείο που τον καλύψει.

Ρίχνετε μέσα 2/4 από το μισό lime και τα φυλλαράκια δυόσμου. Τέλος, συμπληρώνετε το ποτήρι λίγη σόδα και ανακατεύετε για να απελευθερωθεί το άρωμα του δυόσμου!. Μόλις το μείγμα φτάσει ένα δάχτυλο από το περίγραμμα του ποτηριού προσθέτετε 2 κουταλιές της λικέρ μαστίχας!

Voilà, το πιο αρωματικό και δροσερό mojito είναι έτοιμο προς απόλαυση!

Tip: Επειδή για την άψογη εκτέλεση της συνταγής θα χρειαστείτε αρκετό τριμμένο πάγο, θα σας διευκολύνει πολύ η απόκτηση μιας οικιακής παγομηχανής, όπως η συσκευή της Bomman (www.sun.gr) που παράγει 10-15 κ. πάγου σε 24 ώρες, με το πάτημα ενός κουμπιού.bomman-pagomixani

Αν έχετε ήδη ονειρευτεί πως απολαμβάνετε πολλά κοκτέιλ το καλοκαίρι στη βεράντα σας, η παγομηχανή θα σας λύσει τα χέρια!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.