Ορχιδέες 101: Τα πάντα για το αγαπημένο φυτό, από τη φύτευση μέχρι τη μακροζωία τους!

0

Οι ορχιδέες είναι ένα πραγματικά μοναδικό φυτό. Είναι πανέμορφες, έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα και, αν τις φροντίσετε σωστά, θα σας ανταμείψουν για πολύ καιρό, δίνοντας μια απίστευτη όψη στο σπίτι σας!

Ωστόσο, δεν είναι μια «εύκολη» επιλογή στη συντήρηση και αυτό πρέπει να προσέξετε. Δεν συμπαθούν το χώμα, την στάσιμη υγρασία ή το υπερβολικό λίπασμα και έτσι χρειάζονται διαφορετικές διαδικασίες συντήρησης από τα υπόλοιπα καλλωπιστικά.

ορχιδεες (4)

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε για τις ορχιδέες:

  • Δεν τους αρέσει η απευθείας έκθεση στον ήλιο, αλλά χρειάζονται άπλετο φως! Οπότε προσοχή στην τοποθέτησή τους.
  • Οι ρίζες τους πρέπει να «αναπνέουν», οπότε πρέπει να τις φυτεύετε σε πορώδες υπόστρωμα και όχι σε… λάσπη.
  • Οι ορχιδέες προτιμούν νερό χωρίς ασβέστιο και άλατα (π.χ. βρόχινο).
  • Δεν αντιδρούν καλά στο υπερβολικό πότισμα, οπότε μη το παρακάνετε.
  • Τους αρέσει, ωστόσο, να ψεκάζετε τα άνθη και τα φύλλα τους με νερό!
  • Είναι φυσικό να «πέφτουν» τα άνθη της ορχιδέας κατά διαστήματα. Αν πέσουν και δεν εμφανίζονται νέα φύλλα στη θέση τους, τότε χρειάζονται προσεκτικό κλάδεμα, περίπου 1 εκατοστό πάνω από το «μάτι» που, αρκετές εβδομάδες μετά, θα βγάλει νέα άνθη με πολύ έντονα χρώματα!

 

ορχιδεες (5)

Όλα αυτά, μπορείτε να τα κάνετε «με το χέρι», αν έχετε βασικές γνώσεις κηπουρικής, αλλά απαιτούν χρόνο και προσοχή. Ή, μπορείτε να συντηρήσετε τις ορχιδέες σας πολύ πιό εύκολα με μια PON γλάστρα της Lechuza! Το LECHUZA-PON υπόστρωμα περιέχει ελαφρόπετρα, ζεόλιθο, λάβα και είναι εμπλουτισμένο με λίπασμα. Διασφαλίζει την άριστη κυκλοφορία αέρα γύρω από τις ρίζες και αποθηκεύει νερό και θρεπτικά συστατικά!

ορχιδεες (1)

Επίσης, όσον αφορά το δύσκολο θέμα του ποτίσματος, προτείνουμε μια Lechuza με ειδική δεξαμενή ποτίσματος, την οποία απλά γεμίζετε και αναλαμβάνει τα υπόλοιπα μόνη της! Όταν το νερό στην δεξαμενή αδειάσει εντελώς, αφήστε μια φάση ξηρασίας για το φυτό έως μια εβδομάδα. Το PON έχει αποθηκεύσει νερό και τροφοδοτεί το φυτό σε αυτό το διάστημα. Εάν τα φύλλα της ορχιδέας στο μεσοδιάστημα μαλακώσουν, γεμίστε την δεξαμενή νερού χωρίς καθυστέρηση. Αν, ωστόσο, επιλέξετε μια Lechuza χωρίς το σύστημα αυτοποτισμού, τότε προσεκτικά ρίξτε το νερό πάνω στο PON.

ορχιδεες (2)

Τέλος, για να σας ενθαρρύνουμε να ξεκινήσετε με τις δικές σας ορχιδέες, ιδού μερικές συμβουλές για τη φύτευσή τους από την Lechuza!

ορχιδεες

Διαβάστε περισσότερα στο www.lechuza.gr!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.