Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να βάλεις στο πλυντήριο πιάτων

0

Τα πλυντήρια πιάτων ήταν πραγματικά ευλογία όταν άρχισαν να ξεπροβάλλουν σιγά-σιγά στα σπίτια τη δεκαετία του 1950. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αλλά και να εξαφανίσουμε μια μεγάλη παρτίδα από βρώμικα πιάτα. Όσο και να τα λατρεύουμε όμως είναι μερικά αντικείμενα στη κουζίνα μας όπου χρειάζεται να καθαριστούν με το χέρι.

1. Το τηγάνι 
Δοκίμασε να το καθαρίσεις καλύτερα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και να μη το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων.

2. Κάθε ξύλινο σκεύος
Το ζεστό νερό θα καταστρέψει τα κουτάλια, τις σπάτουλες ή το οποιοδήποτε ξύλινο εργαλείο. Επιπλέον μπορεί να το παραμορφώσει και μετά να σου είναι εντελώς άχρηστο.

3. Ξύλινες σανίδες κοπής
Όπως και οι ξύλινες κουτάλες και σπάτουλες έτσι και οι σανίδες κοπής θα θαμπώσουν, θα χαλάσουν και θα είναι άχρηστες. Ένας εύκολος τρόπος για να καθαριστεί είναι να αναμείξουμε 3/4 φλ. χλωρίνης και ένα φλ νερό.

4. Οι αντίκες
Μπορεί να ήταν της γιαγιάς ή της μαμάς σας και να τις έφερε από τη Κίνα όταν παντρεύτηκε. Μη χαλάσεις ένα τέτοιο κειμήλιο που το πιθανότερο είναι να έχουν σχεδιαστεί και στο χέρι ή να έχει χρυσά τελειώματα.

5. Τη πρέσα σκόρδου
Μπορεί να επιταχύνει το δείπνο αλλά το καθάρισμα της θα πρέπει να είναι αργό. Επειδή το σκόρδο έχει κολλώδη μορφή θα κολλήσει στις ρωγμές γι αυτό καλό είναι να καθαριστεί με το χέρι για να είσαι σίγουρη ότι είναι καθαρή για την επόμενη φορά.

6. Τις κούπες ταξιδιού
Το πλυντήριο πιάτων θα καταστρέψει τα μονωτικά υλικά όπου υπάρχουν ενδιάμεσα γι αυτό είναι καλύτερο να καθαριστεί στο χέρι.

7. Μπουκάλια με τις ετικέτες τους 
Αν θέλετε να κρατήσετε ένα  βάζο μαρμελάδας σας, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει την ετικέτα και τυχόν κόλλα γιατί μπορεί να κολλήσει στο φίλτρο και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.