Τα πιο χρήσιμα tips για ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο

0

Εμμ, μην πυροβολήσετε τον αγγελιοφόρο αλλά σε λιγότερο από 2 μήνες έχουμε Χριστούγεννα, κι αυτό σημαίνει πως μπαίνουμε σε φάση ισορροπημένης (πολύ ισορροπημένης) διατροφής.

Το ψητό κοτόπουλο κατέχει περίοπτη θέση σε κάθε δίαιτα, είτε πρόκειται για αυστηρό πρόγραμμα ή στο πλαίσιο ενός υγιεινού διατροφικού πλάνου. Μόνο που το σε γενικές γραμμές το γευστικό μπορεί να χάσει πολλά από την εμπειρία που φτάνει τελικά στον ουρανίσκο λόγω του άσχημου ψησίματος του.

Για να απολαμβάνετε πάντα, είτε κάνετε δίαιτα, είτε όχι, ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο, σας έχουμε τα παρακάτω χρήσιμα cooking tips:

Αφαιρέστε το κόκκαλο

Πολλοί πιστεύουν πως αν μαγειρέψουν το φιλέτο με το κόκκαλο θα βγει πιο ζουμερό. Ωστόσο, όταν διατηρείται το κόκκαλο απαιτείται περισσότερος χρόνος ψησίματος και έτσι υπάρχει κίνδυνος να αρπάξει ή να γίνει πολύ σκληρό το φιλέτο.

Διαμορφώστε ίσο πάχος στο φιλέτο

Τα φιλέτα έχουν πιο χοντρές άκρες με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ψηθούν, τη στιγμή που το μεσαίο μέρος έχει ψηθεί ιδανικά. Για να αποκτήσει το στήθος κοτόπουλο ίδιο πάχος από άκρη σε άκρη μπορείτε να το κοπανήσετε με ένα γυάλινο βαζάκι ή μπουκάλι ή με ένα κατσαρολάκι. μαγειρικά tips κοτόπουλο

Μια άλλη λύση είναι να κάνετε στη μέση μια εγκοπή έτσι ώστε το φιλέτο να ανοίγει σαν πεταλούδα.

Καλύψτε το γκριλ 

Ακόμα κι αν το φιλέτο έχει αρχίσει να αποκτά καφέ χρώμα εξωτερικά είναι καλό να καλύψετε το σκεύος με ένα καπάκι γιατί έτσι διαμορφώνεται ένα θερμό περιβάλλον που επιτρέπει στο φιλέτο να ψηθεί ομοιόμορφα όχι μόνο από την πλευρά που ακουμπάει στο γκριλ (κάνετε κι ένα καλό στο περιβάλλον έτσι, εξοικονομώντας ενέργεια).

Τώρα που μάθατε την τεχνική, βρείτε και το κατάλληλο grill για να ψήσετε όχι μόνο ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο, αλλά και παϊδάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, κι άλλα.

Ψηστιέρα Rohnson R-257 (Praktiker)μαγειρικά tips κοτόπουλο

Ψηστιέρα Rohnson, 2000 Watt, επιτραπέζια, για γρήγορο ψήσιμο και εύκολο πλύσιμο. Με διάφανο καπάκι για ψήσιμο δίχως καπνό και αποσπώμενο καλώδιο για δυνατότητα τοποθέτησης στο τραπέζι.

BOSCH γκριλιέρα TFB 4402 Vμαγειρικά tips κοτόπουλο

Η ευέλικτη γκριλιέρα με ρύθμιση θερμοκρασίας. Τρεις θέσεις σχάρας: κλειστή θέση για τοστ, ανοιχτή και επίπεδη θέση για γκριλ ή κλειστή και υπερυψωμένη σαν φούρνος.

Russell Hobbs Griddle Classics 19800-56μαγειρικά tips κοτόπουλο

Ιδανικό για μαγείρεμα για όλη την οικογένεια, μέγεθος 50 εκ x 26 εκ. Ευκολία στο καθάρισμα, επιφάνεια που δεν κολλά, και αποσπώμενο καλώδιο για δυνατότητα τοποθέτησης στο τραπέζι.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.