Τέσσερα έξυπνα τρικ για ένα τακτοποιημένο σπίτι

0

Δεν χαρακτηρίζεστε και ο πιο τακτικός άνθρωπος ή σας είναι αδύνατον να οργανώσετε το χώρο σας στην παρούσα κατάσταση του.

Επειδή συχνά δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για μεγάλο ξεκαθάρισμα ή δέχεστε απρόσμενες επισκέψεις και θέλετε ο χώρος σας να φαίνεται τακτοποιημένος, μπορείτε να κάνετε «σκονάκι«, αξιοποιώντας τα ακόλουθα τρικ οργάνωσης:

Η λύση για το χαρτομάνι

Σημαντικές σημειώσεις, φυλλάδια, κάρτες, γενικά μια χαρτούρα που είναι σημαντικό για εσάς να κρατάτε αλλά δεν σας επιτρέπει να έχετε σε τάξη το γραφείο ή τα συρτάρια σας. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να τραβήξετε φωτογραφία των χαρτιών που σχηματίζουν στοίβα και δημιουργείστε ένα φάκελο στο iCloud ή Google Drive για να έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτόν. Έχοντας εξασφαλίσει πως έχετε αποθηκεύσει το σημαντικό περιεχόμενο της χαρτούρας σας, πετάξτε την στον κάδο απορριμάτων.

Η μαγική κρυψώνα

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να έχει ένα συρτάρι ή ντουλάπι όπου θα τοποθετείτε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως ένα ψαλίδι ή φακέλους με λογαριασμούς που πρέπει να βρίσκονται σε ένα σημείο αλλά δεν θέλετε να φαίνονται κιόλας. Γνωρίζοντας πως το ένα συρτάρι/ντουλάπι έχει χρηστικά ή σημαντικά πράγματα θα σας βοηθήσει να μην τα σκορπίζετε σε διάφορα σημεία στο χώρο. Φυσικά, μόλις πληρωθούν οι λογαριασμοί αλλάζουν θέση ή ανακυκλώνονται.

Η χρησιμότητα των γάντζων 

Τοποθετείστε γάντζους σε όσα περισσότερα σημεία μπορείτε στο σπίτι, προσπαθώντας να κρατήσετε μια ενιαία δόμηση παρά μια πιο ευφάνταστη τοποθέτηση. Οι γάντζοι θα σας επιτρέψουν να τακτοποιήσετε στο πι και φι τα ρούχα που δεν έχετε προλάβει να μπουν πίσω στη ντουλάπα και συνήθως κείτονται πάνω σε καναπέδες, καρέκλες ή στατικά ποδήλατα. Στους γάντζους μπορείτε να κρεμάσετε κι άλλα χρηστικά αντικείμενα, όπως εργαλεία ή κουζινίκα, αλλά και αξεσουάρ.τακτοποιημένο σπίτι

Τοποθετήστε κάδους σε περισσότερα σημεία

Τοποθετώντας κάδους σκουπιδιών κι ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία στο σπίτι, δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να διαχειρίζεται πιο αποδοτικά των σκουπιδιών και να μην μαζεύονται άχρηστα πράγματα στις επιφάνειες του σπιτιού, αφού πάντα θα βρίσκεται ένας σκουπιδοτενεκές κοντά σας.τακτοποιημένο σπίτι

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.