Τρία tips για όσους έχουν ζώο στο σπίτι

0

Εννοείται πως η φροντίδα των κατοικίδιων είναι μεγάλη ευθύνη. Επίσης ακόμα μεγαλύτερη είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις το σπίτι καθαρό από ένα κατοικίδιο. Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν παθήσεις και προβλήματα υγείας αλλά διατηρώντας το σπίτι καθαρό εξασφαλίζεις την ευτυχισμένη ζωή τους.

Χτενίζουμε τακτικά

Ο καλλωπισμός με μια βούρτσα πρέπει να είναι μέρος της ζωής του. Δεν το κάνετε μόνο για εκείνο αλλά είναι και η ώρα που θα περάσεις μαζί του. Επίσης σου επιτρέπει να επιθεωρήσεις καλύτερα το σώμα του και αν δεις κάτι το οποίο σε ανησυχήσει να παρέμβει ο κτηνίατρος όσο είναι νωρίς. Έτσι θα μειωθούν και οι τρίχες που πέφτουν.

Κάνουμε ένα καλό μπάνιο

Εάν έχεις σκύλο ειδικά θα πρέπει να το κάνεις μπάνιο μια φορά το μήνα με ένα ήπιο σαμπουάν σκυλιών. Έτσι θα έχει παράλληλα και το ίδιο ένα υγιές δέρμα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις πρόβλημα μη λερώσει τον καναπέ ή τα σεντόνια από τη στιγμή που ανεβαίνει πάνω.

Καθαρίζουμε το κλουβί

Το καθαρό κλουβί είναι το σήμα κατατεθέν για ένα κατοικίδιο προκειμένου να κρατήσει μακριά όχι μόνο την κακή οσμή αλλά και τα μικρόβια που εμφανίζονται. Το κλουβί θα πρέπει να καθαρίζεται σε εβδομαδιαία βάση αν είναι δυνατόν.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.