Μετακόμιση σε άλλο σπίτι: Tips οργάνωσης των χώρων για να αποφύγεις το… clutter

0

Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, η οποία είναι σημαντικό να συνοδεύεται όχι μόνο από θετικές σκέψεις, αλλά και από έναν όμορφο και συμμαζεμένο χώρο. Το σπίτι μας εξάλλου είναι το μέρος που ηρεμούμε και συνεπώς θα πρέπει να το περιποιούμαστε με αγάπη και φροντίδα. Τι το καλύτερο λοιπόν από ένα νέο σπίτι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό καμβά, καθώς μας δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να το στολίσουμε όπως ακριβώς επιθυμούμε;

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε αυτήν τη φάση ζωής και ανυπομονείς να φτιάξεις αναμνήσεις στα φρεσκοβαμμένα δωμάτια, τότε το παρόν άρθρο είναι αυτό που χρειάζεσαι. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε χρήσιμα tips οργάνωσης, που θα σου εξοικονομήσουν χώρο και θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης. Αν είσαι έτοιμος, πάμε να ξεκινήσουμε!

Βρες τις εναλλακτικές

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις όλες εκείνες τις εναλλακτικές που θα σε κάνουν να αξιοποιήσεις τον νέο χώρο στο έπακρο. Τι θα έλεγες λοιπόν να βάλεις τη smart tv στον τοίχο για να γλιτώσεις χώρο στο σαλόνι ή να προμηθευτείς μία vintage ράβδο για την κουζίνα, στην οποία θα κρεμάσεις τις κουτάλες σου και άλλα μαγειρικά σκεύη; Εμείς λέμε ένα μεγάλο ναι και σου προτείνουμε να είσαι ανοιχτός στους πειραματισμούς (που σου ταιριάζουν!) και να ακολουθήσεις έξυπνες λύσεις που θα σου λύσουν τα χέρια.

Πρόσεξε το μέγεθος των επίπλων

Κάθε χώρος είναι διαφορετικός και πέρα από πολλά πλεονεκτήματα, είναι πιθανό να συνοδεύεται και από κάποιες ιδιαιτερότητες. Αν λοιπόν το νέο σου σπίτι έχει περίεργη διαρρύθμιση, τότε πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά τα έπιπλα που θα βάλεις σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ένα χαμηλοτάβανο υπνοδωμάτιο δε θα δείχνει όμορφο με ένα ψηλό κρεβάτι, ένα μικρό σαλόνι θέλει συγκεκριμένου μεγέθους έπιπλα και ένα ενιαίο διαμέρισμα απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση. Οργάνωσε λοιπόν το κάθε δωμάτιο με βάση τις ανάγκες του και εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που θα βρεις σε αυτό.

Μην το παρακάνεις με τα διακοσμητικά

Είναι αλήθεια ότι με κάποια αντικείμενα είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι, καθώς μας ξυπνούν αναμνήσεις και μας γεμίζουν συναισθήματα. Είναι όμως και κάποια άλλα που δεν έχουν καμία απολύτως αξία (ούτε χρηστική, ούτε συναισθηματική!) και απλά καταλαμβάνουν χώρο. Σου προτείνουμε λοιπόν να αξιολογήσεις και εσύ ποια διακοσμητικά είναι σημαντικά για σένα και να αποχαιρετήσεις τα υπόλοιπα, είτε δωρίζοντάς τα, είτε πετώντας τα (αν δεν είναι σε καλή κατάσταση!). Με αυτόν τον τρόπο, δε θα μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι πράγματα που δε χρειάζεσαι και θα είσαι έτοιμος για την απόκτηση άλλων αντικειμένων που θα σου ταιριάζουν πραγματικά.

Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες

Αν μόλις μετακόμισες στο καινούργιο σου σπίτι μαζί με όλα σου τα πράγματα, είναι ώρα να δώσεις προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τεράστια διαφορά. Βάλε λοιπόν σε τάξη τις σακούλες, οργάνωσε τα καλώδια και μάζεψε τα ρούχα από τη γνωστή καρέκλα, που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε κάνει “γκαρνταρόμπα”. Να θυμάσαι! Το συστηματικό ξεκαθάρισμα μικρών ακαταστασιών, θα σε γλιτώσει από ένα μεγάλο “χάος” και θα διατηρεί τον χώρο σου πάντα καθαρό.

Επένδυσε σε αποθηκευτικές λύσεις

Η σωστή οργάνωση ενός χώρου συνδέεται άμεσα με την υιοθέτηση τακτικών αποθήκευσης, ειδικά δε όταν πρόκειται για σπίτια με μικρό μέγεθος ή περίεργη διαρρύθμιση. Μία καλή ιδέα λοιπόν είναι να επενδύσεις σε λύσεις που θα μεγαλώσουν αισθητά το σπίτι σου και θα σε βοηθήσουν να το κρατάς συνεχώς τακτοποιημένο. Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, όμορφα καλάθια και ανοιχτά ράφια είναι κάποιες από τις επιλογές που μπορείς να αξιοποιήσεις με κυρίαρχο γνώμονα την προσωπική σου αισθητική και τις ανάγκες σου.

Αν έφτασες ως εδώ, μόλις είδες κάποια χρήσιμα tips οργάνωσης που θα κρατήσουν το σπίτι σου cozy και γαλήνιο. Εμείς με τη σειρά μας να σου ευχηθούμε καλή αρχή στον νέο σου χώρο και ελπίζουμε να είναι πάντα γεμάτος με όμορφες στιγμές!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!