Πέντε φανταστικές ιδέες για κατασκευές με γεράνια σε γλάστρες

0

Με τις διακοσμημένες γλάστρες, μπορείτε να στολίσετε τα μπαλκόνια, τις βεράντες και τους κήπους με το προσωπικό σας γούστο και να αναδείξετε την ομορφιά των γερανιών. Οι ειδικοί διακόσμησης του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράζονται πέντε ιδέες για χειροποίητες γλάστρες, που εγγυώνται ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Ρομαντική γλάστρα με δαντέλα

Τα γεράνια είναι πανέμορφα φυτά και οι απλές κεραμικές γλάστρες δεν φτάνουν για να αναδείξουν σωστά την ομορφιά τους. Μπορείτε όμως να τις διακοσμήσετε με δαντέλα και να δώσετε στις κεραμικές γλάστρες μια νοσταλγική και γοητευτική vintage εμφάνιση. Μια πραγματικά απλή κατασκευή που μπορεί να μεταμορφώσει τα γεράνια σε μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία και  προσωπικά λουλουδένια δώρα.

Για τη συγκεκριμένη κατασκευή, θα χρειαστείτε γλάστρες τερακότα, δαντελένια κεντήματα, δαντελένια μπορντούρα, ψαλίδι, διαφανή αδιάβροχη κόλλα ντεκουπάζ, πινέλα και ανθισμένα γεράνια.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε: Κόψτε κομμάτια από τα κεντήματα και τις μπορντούρες, ώστε να ταιριάζουν με το μέγεθος των γλαστρών σας. Περάστε με πινέλο την κόλλα στις γλάστρες και κολλήστε τα κομμάτια της δαντέλας πάνω τους στο σχέδιο που επιθυμείτε. Αφήστε να στεγνώσουν. Εφαρμόστε μια επιπλέον στρώση κόλλας πάνω από τη δαντέλα για να στερεώσετε τα κομμάτια στη θέση τους και να δώσετε στις γλάστρες σας ένα γυαλιστερό φινίρισμα.

Στολισμένη ρουστίκ γλάστρα

Τα γεράνια ποικιλίας noble θεωρούνται από τα πιο όμορφα γεράνια. Δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά σε ανακυκλωμένες γλάστρες, διακοσμημένες με πολύχρωμες γυάλινες πέτρες. Ακόμα και αν είστε  αρχάριοι μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την ιδέα με πολύ λίγο κόπο.

Θα χρειαστείτε καθαρές κεραμικές γλάστρες , ψαλίδι, κολλητική ταινία fiberglass ή ταινία γυψοσανίδας, γύψο σε σκόνη, νερό, ένα παλιό δοχείο, ένα κουτάλι για την ανάμειξη, μια μικρή σπάτουλα, πλαστικά γάντια, πολύχρωμες γυάλινες πέτρες, χάντρες και ανθισμένα γεράνια.

Πώς να το φτιάξετε:

Βήμα 1: Κόψτε αρκετά μεγάλες λωρίδες από την ταινία, ώστε να καλύπτουν το ύψος της γλάστρας σας, συν λίγο επιπλέον για να περάσουν πάνω από το χείλος.

Βήμα 2: Κολλήστε τις υφασμάτινες λωρίδες στο εξωτερικό της γλάστρας. Αυτό θα βοηθήσει τον γύψο να κολλήσει καλύτερα.

Βήμα 3: Ανακατέψτε τον γύψο σε σκόνη με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα παλιό δοχείο που δεν χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τον γύψο αμέσως μετά την ανάμιξη, καθώς στεγνώνει γρήγορα.

Βήμα 4: Φορέστε τα πλαστικά γάντια και απλώστε το μείγμα γύψου στο εξωτερικό της γλάστρας σε μεγάλες ποσότητες, χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα για να δημιουργήσετε σκόπιμα μια τραχιά, ανάγλυφη επιφάνεια.

Βήμα 5: Πιέστε απαλά τις γυάλινες πέτρες και τις χάντρες στον γύψο. Προσέξτε ώστε να μην πέσει μείγμα στις εξωτερικές επιφάνειες. Αφήστε τον γύψο να σκληρύνει. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα γύψου με υγρό κιτρικό οξύ, το οποίο θα βρείτε σε φαρμακείο ή κατάστημα DIY.

Βήμα 6: Τέλος, μεταφυτέψτε το γεράνι σας στη γλάστρα και τοποθετήστε τη σ’ένα φωτεινό σημείο.

Πολύχρωμος πύργος από κεραμικές γλάστρες

Ένας πύργος από πολύχρωμα βαμμένα κεραμικά γλαστράκια ενωμένα μεταξύ τους αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα και έναν διασκεδαστικό τρόπο για να αναδείξετε τα πλούσια και ανθισμένα γεράνια σας. Συμβουλή: Τοποθετήστε διάφορους πύργους διαφορετικού ύψους τον έναν δίπλα στον άλλο. Έτσι δημιουργείται ένας καταρράκτης από άνθη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρύψει μια αντιαισθητική επιφάνεια τοίχου.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!