Το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο γίνεται προέκταση του έξυπνου σπιτιού

0

Η αυτοματοποιημένη οδήγηση μπορεί να επιτρέψει σε ανθρώπους που οδηγούν πολλές ώρες (ή γύρω στα 40.000 χιλιόμετρα τον χρόνο) να κάνουν αποδοτικότερη χρήση 95 ωρών του χρόνου τους σε ετήσια βάση. Με το αυτοκίνητο ως ενεργό μέρος του διαδικτύου, οι οδηγοί μπορούν να μεταφέρουν την ψηφιακή ζωή τους μέσα σε αυτό, στέλνοντας emails στους συναδέλφους τους ή πραγματοποιώντας βίντεο- συνομιλίες με φίλους. Όλα αυτά είναι δυνατά, χάρη στο χρόνο που η αυτοματοποιημένη οδήγηση εξοικονομεί, σύμφωνα με τη μελέτη «Connected Car Effect 2025» της Bosch.

Τι γίνεται όμως με το σχεδιασμό του βραδινού γεύματος όταν ο οδηγός βρίσκεται στο δρόμο; Η συνδεσιμότητα μπορεί να βοηθήσει και εδώ – αυτή τη φορά με το έξυπνο σπίτι. Μια ματιά από το αυτοκίνητο στο συνδεδεμένο ψυγείο θα δείξει εάν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά στο σπίτι. Η συνδεσιμότητα μεταξύ αυτοκινήτων και έξυπνων σπιτιών μπαίνει στο παιχνίδι ακόμα και πριν ξεκινήσει το ταξίδι: μόλις ο οδηγός εισέλθει στο αυτοκίνητο, μια οθόνη του δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση του σπιτιού του, για παράδειγμα εάν έχει ξεχάσει το παράθυρο ανοικτό, ή την πόρτα ξεκλείδωτη. Χρειάζεται μόνο μια κίνηση ή ένα δάκτυλο στην οθόνη για να κλειδώσει ο οδηγός αυτόματα τις πόρτες και να παρακολουθήσει την κατάσταση στο σπίτι.

Επιπλέον, το συνδεδεμένο αυτοκίνητο συνδέεται με το συνεργείο επισκευών. Ενημερώνει τον οδηγό ανά πάσα στιγμή για όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, προγραμματίζει ένα ραντεβού στο συνεργείο επισκευών κατόπιν αιτήματος και μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και ότι όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά είναι στο απόθεμα όταν φτάσει εκεί.

Τέλος αυτό το επίπεδο άνεσης επεκτείνεται και στο χώρο στάθμευσης: στην υπηρεσία κοινοτικής στάθμευσης της Bosch, τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τους αισθητήρες για να αναφέρουν τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης. Αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται μέσω του cloud σε έναν ψηφιακό χάρτη στάθμευσης και παρέχονται και σε άλλα οχήματα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.