Ένα απίθανο τεχνολογικό φεστιβάλ

0

Το πρώτο τεχνολογικό φεστιβάλ με τη βοήθεια του Κωτσόβολου φυσικά, με δωρεάν είσοδο για το ευρύ κοινό, που ενδιαφέρεται για την τεχνολογία, τις εξελίξεις του χώρου, αγαπάει τα happenings και τις διαδράσεις πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες!
Συνολικά 7.215 επισκέπτες περιηγήθηκαν στο Μουσείο και αλληλεπίδρασαν στους χώρους Διάδρασης, ενώ περισσότεροι από 200 φίλοι της μουσικής, μόδας και μαγειρικής έμαθαν μέσα από τα workshops για τη σύνδεση όλων αυτών με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις.

Στο Μουσείο εκτέθηκαν συνολικά 168 συσκευές από το χθες έως το αύριο της τεχνολογίας. Οι επισκέπτες απήλαυσαν την αρχαιότερη συσκευή της έκθεσης, ένα πλυντήριο του 1901, αλλά και σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αίθουσα του Μέλλοντος, που περιείχε «προϊόντα από το μέλλον», τα οποία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας (IFA – Βερολίνο – Σεπτέμβρης 2015), από το 1ο κινητό τηλέφωνο με το τελευταίο λογισμικό της Microsoft για φορητές συσκευές, από λευκές συσκευές και μικροσυσκευές, οι οποίες προσφέρουν απίστευτη ευκολία στην καθημερινότητα του ανθρώπου, έως και συσκευή για 3D εκτύπωση. Ακόμα, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να ζήσει για λίγο στο «Έξυπνο σπίτι του Internet of Things», να δει τους «έξυπνους» χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, γνωρίζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με το smartphone όπου κι αν βρίσκονται!

Μουσείο Ταξίδι στην Τεχνολογία 1
Στο πλαίσιο των παράλληλων δρώμενων, οι ομιλίες από 6 tech gurus από τις εταιρείες Google, Microsoft, Electrolux Hellas, το Athens Tech College και το Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας κέρδισαν το ενδιαφέρον περισσότερων των 600 φίλων της γνώσης όλων των ηλικιών, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συγκέντρωσαν εκατοντάδες μικρούς φίλους σε «ξεναγήσεις» στην ιστορία της τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια του εορταστικού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και η avant-première της νέας ταινίας του Ντάνι Μπόιλ «Steve Jobs» με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ομώνυμο ρόλο, την οποία παρακολούθησαν 220 τυχεροί, που αναδείχθηκαν από διαγωνισμούς μέσα από τα ψηφιακά μέσα της Κωτσόβολος.

Μουσείο Ταξίδι στην Τεχνολογία 2
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, που η Κωτσόβολος υπόσχεται πως το Ταξίδι στην Τεχνολογία θα συνεχιστεί σε νέους προορισμούς και θα προσφέρει νέες εμπειρίες σε ακόμα περισσότερους λάτρεις της τεχνολογίας!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.