Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι

0

Στις μέρες μας η οικονομία είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Και από που ξεκινάει η σωστή οικονομία; Μα φυσικά από το σπίτι. Έτσι λοιπόν αν κάνουμε τα παρακάτω tips θα εξασφαλίσουμε ένα αρκετά καλό ποσό προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε κάπως διαφορετικά από το να το δίνουμε σε λογαριασμούς ή σε αγορές στο supermarket. 

1.Χαμήλωστε την ψύξη στο ψυγείο το χειμώνα. Περίπου 4 με 5 βαθμούς τους χειμερινούς μήνες είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να διατηρήσετε τα τρόφιμα σας.

2. Ολοκληρώστε το γεύμα σας στη κουζίνα σβήνοντας τα τελευταία λεπτά το μάτι ή τον φούρνο. Η θερμοκρασία που ήδη παράγεται είναι αρκετή για να έχετε το φαΐ σας έτοιμο σε λίγα λεπτά.
3. Μαγειρέψτε στον μισό χρόνο χρησιμοποιώντας τα καπάκια στις κατσαρόλες σας. Έτσι καταναλώνετε και λιγότερο ρεύμα.
4. Μη πετάξετε το έξτρα φαγητό που μαγειρέψατε απλώς φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα τάπερ μόλις κρυώσει και μετά απευθείας στη κατάψυξη για την επόμενη φορά.
5. Αν η συνταγή θέλει μια ώρα για να ετοιμαστεί δεν είναι ανάγκη να προθερμαίνετε τον φούρνο μισή ώρα πριν καθώς επίσης μην ανοίγετε και τον φούρνο εκείνη την ώρα.
6. Αγοράστε χαρτιά υγείας και κουζίνας με μάρκες από τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε παραπάνω χρήματα καθώς έχουν την ίδια ποιότητα, την ίδια ποσότητα απλώς κατώτερη τιμή από τις μάρκες του εμπορίου.
7. Σφραγίστε τις χαραμάδες όπου μπορεί να μπει το κρύο τον χειμώνα και να παραμείνει ζεστό χρησιμοποιώντας τη θέρμανση.
8. Χρησιμοποιήστε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Το ετήσιο κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά 12 περίπου ευρώ ανά λάμπα.
9. Αν έχετε τζάκι και συνηθίζετε να το ανάβετε κατά τους χειμερινούς μήνες αποφύγετε να αγοράσετε προσάναμμα χρησιμοποιώντας κλαδάκια και κουκουνάρια.
10. Σβήστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, ιδανικά αφαιρέστε τις και από τη πρίζα.
11. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ για πλυντήριο, θερμοσίφωνα κτλ.
12. Όσο αρχίζει να δροσίζει ο καιρός δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε με τις ώρες το air condition με τις ώρες ανοιχτό. Ένας ανεμιστήρας κάνει την ίδια δουλειά εξίσου.
13. Αλλάξτε καζανάκι όπου με το ειδικό κουμπί θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μισό ή ολόκληρο.
14. Μόνο σε περιπτώσεις δύσκολων λεκέδων χρησιμοποιείστε θερμοκρασίες 40-60 βαθμούς. Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνει εύκολα και στους 30.
15. Κόψτε τα σωληνάρια στη μέση. Ειδικά εκείνα που έχουν make up ή οδοντόκρεμα θα δείτε ότι μέσα έχει αρκετό προϊόν όπου δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια ενώστε το ξανά μόνο που η συσκευασία θα είναι λίγο μικρότερη.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.