Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα στη Νίσυρο

0

Πανέμορφη και ηφαιστειακή, η Νίσυρος έχει κλέψει πολλές καρδιές που την επισκέφτηκαν τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένα σημείο της που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το μεσαιωνικό κάστρο της Παντονίκης στον παραδοσιακό οικισμό Εμπορειός, ένα μοναδικό σημείο για να δει κανείς από ψηλά το νησί.
Εκεί ήταν χτισμένο από τον 17ο αιώνα ένα υπέροχο αρχοντικό που με το πέρασμα του χρόνου είχε υποστεί την αναμενόμενη φθορά. O αρχιτέκτων Γιώργος Τσιρώνης, του i.LANDarchitects, ανέλαβε να μεταμορφώσει την ιδιοκτησία του Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη, δίχως να επέμβει ριζικά στην κατασκευή αλλά και στο γενικότερο ύφος της περιοχής.
Έτσι επέλεξε επιβλητικές λευκές επιφάνεις και μοντέρνα επίπλωση, με το λιτό να κυριαρχεί παντού και τις αντίκες πόμολα και τις εξωτερικές σωληνώσεις στα μπάνια να δίνουν τις ξεχωριστές πινελιές.
Η Sterna Nisyros Residences (sterna.com.gr) είναι ένα κλασικό παράδειγμα της καλόγουστης σύχρονης ανακαίνισης που σέβεται την αυθεντική δομή μίας κατασκευής. Και είναι μαγικό.

this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-1 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-2 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-3 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-4 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-5 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-6 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-7 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-8 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-9 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-10 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-11 this-17th-century-home-in-greece-got-updated-with-beautiful-contemporary-renovations-12

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.