Καθάρισμα πριν τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό

0

Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν τόσο γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη μας να στολίσουμε το σπίτι. Ακολουθώντας την παρακάτω λίστα θα βάλεις σε τάξη οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς έτσι ώστε ο στολισμός να γίνει πιο εύκολος, πιο γρήγορος και φυσικά πιο καθαρός.

1. Εκκαθάριση ντουλάπας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να κάνετε μια εκκαθάριση της ντουλάπας. Όχι μόνο για να ελευθερώσεις χώρο για τα δώρα που θα σου κάνουν αλλά ταυτόχρονα για να μπορέσουν και επισκέπτες να κρεμάσουν τα ρούχα τους.

 

 

2. Αλλαγή στο στρώμα και τα μαξιλάρια. Σήκωσε τα μαξιλάρια του καναπέ και αναποδογύρισε τα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσεις και στο κρεβάτι. Οι ειδικοί λένε να αλλάζεις πλευρά στο στρώμα σου κάθε 4 περίπου μήνες.

3. Καθάρισε τους τοίχους. Πριν αρχίσεις να κρεμάς γιρλάντες και στολίδια καθάρισε όσο μπορείς περισσότερο τους τοίχους με ένα σφουγγάρι.

 

4. Τρίψε και απολύμανε τις συσκευές. Ξεκίνησε από το ψυγείο, τον φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια τον φούρνο. Κατόπιν στέγνωσε τα επιμελώς.

5. Καθάρισε από σκόνη τους πολυελαίους, τις περσίδες και τους ανεμιστήρες οροφής. Η σκόνη παραμένει πάνω στα συγκεκριμένα αντικείμενα και εσύ θα τα καθαρίσεις χρησιμοποιώντας μια μαξιλαροθήκη για να τα ξεσκονίσεις.

6. Πρόσθεσε χαλάκια. Έξω από τη πόρτα κυρίως για να γλιτώσεις από τις λάσπες μέσα στο σπίτι. Τώρα είσαι έτοιμη να στολίσεις.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.