Το panel της Orison που φωτίζει όλο το σπίτι!

0

Η Orison, μία startup εταιρεία από το San Diego των H.Π.Α φιλοδοξεί να δώσει μία νέα διάσταση στο θέμα της διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, σε μία προσπάθεια να μειώσει την υπερβολική μας εξάρτηση από τις παραδοσιακές μορφές ηλεκτρισμού και να χαρίσει περισσότερο έλεγχο στον χρήστη (κάτι που με απλά λόγια σημαίνει περισσότερη οικονομία).

Για αυτό το λόγο έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το Orison Panel και το Orison Tower, δύο Wi-Fi based plug-in συσκευές (κάτι σαν εξελιγμένες γεννήτριες/μεγάλες μπαταρίες τελευταίες τεχνολογίας), οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν ηλεκτρική ενέργεια (2.2kWh) και να τη κατανείμουν αναλόγως. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρξει μία σοβαρή διακοπή ρεύματος, οι δύο αυτές συσκευές μπορούν να τροφοδοτήσουν το έξυπνο σπίτι για αρκετές ώρες, ακόμη και για ημέρες!

orisonΔεν είναι όμως μόνο η παροχή ηλεκτρικού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αλλά και η δυνατότητα συνολικής διαχείρισης της ενέργειας ενός σπιτιού. Η ιδέα που βρίσκεται πίσω από τις συσκευές της Orison είναι ότι αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια από μία οποιαδήποτε πηγή (ακόμη και από κάποιο ηλιακό panel) και στη συνέχεια ο χρήστης μέσω της κατάλληλης mobile εφαρμογής μπορεί να κατανείμει τη ροή της αποθηκευμένης ενέργειας, πραγματοποιώντας μάλιστα τον κατάλληλο προγραμματισμό σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συσκευές που έχει στο σπίτι του.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και σίγουρα μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομικότερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι χρήστες του Orison Panel και Orison Tower μπορούν να τα ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται με συντονισμένο και στοχευμένο τρόπο. Μάλιστα, η Orison οραματίζεται ένα μέλλον, όπου πολλές Orison-based συσκευές θα μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος «ενεργειακού cloud».

orison-home-battery-tower-3-671x447Οι υπεύθυνοι των Orison Panel και Tower, στην προσπάθεια τους να βρουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ανέβασαν τις εξελιγμένες συσκευές τους στο Kickstarter και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, καθώς μέσα σε μόλις ώρες συγκεντρώθηκε ο αρχικός στόχος. Δείτε και το video που ακολουθεί για να σχηματίσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα από τις δύο συσκευές, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν το «μέλλον» στη διαχείριση της οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.