Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις μακαρονάδες και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο και γευστικό. Η κρεμώδης σάλτσα και το λιωμένο τυρί δημιουργούν μια πλούσια υφή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.
Υλικά:
- 500 γρ. πένες
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα, ψιλοκομμένες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και αφήστε τις στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει.
- Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα.
- Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κρέμα γάλακτος, και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Ανακατέψτε τις πένες με τη σάλτσα και ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε το πιάτο να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!