Πως να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας!

1
Εμφάνιση 1 από 4

Ένα πλυντήριο πιάτων είναι μία απαραίτητη προσθήκη σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς είναι γνωστό ότι κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο ξεκούραστη. Φυσικά, όπως όλες οι οικιακές συσκευές, έτσι και ένα πλυντήριο πιάτων για να συνεχίσει να αποδίδει όπως πρέπει, αλλά και για να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μία στοιχειώδη συντήρηση-καθαρισμό από τον χρήστη του. Στο άκουσμα βέβαια της λέξης «συντήρηση» μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για μία δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία, όμως εάν ακολουθήσετε τα 4 χρήσιμα tips που θα σας προτείνουμε θα διαπιστώσετε και εσείς ότι πρόκειται για «παιχνιδάκι»…

1. Καθαρισμός φίλτρου

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου πιάτων είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του. Το φίλτρο μπορεί να «πιάσει» υπολείμματα τροφών, ένα γεγονός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητη διαρροή. Για αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε το φίλτρο κάθε έξι μήνες. Το φίλτρο του πλυντηρίου σας, στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεται τοποθετημένο σε κάποιο σημείο στη βάση στο εσωτερικό της συσκευής.

Copyright LG

Copyright LG

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήστε είναι να το ξεβιδώσετε (το σημείο που βρίσκεται, καθώς και ο τρόπος αφαίρεσης του διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα της συσκευής). Αμέσως μετά θα πρέπει να το ξεπλύνετε καλά, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό μαζί με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων και να το καθαρίσετε απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, ξεπλύνετε το με μπόλικο κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το τοποθετήσετε πάλι μέσα στο πλυντήριο.

Εμφάνιση 1 από 4
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.