Πόσο καθαρό είναι το σπίτι σου;

0

Το κρεβάτι σας είναι στρωμένο πάντα, η λεκάνη της τουαλέτας είναι γυαλισμένη και το τραπεζάκι του καφέ είναι πάντα τέλειο. Είναι όμως το σπίτι σου πραγματικά καθαρό; Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψε ποια είναι τα σημεία που συνήθως παραβλέπεις κατά το καθάρισμα και επίσης πως θα τα επαναφέρεις σε άριστη κατάσταση.

Καφετιέρα

Η αγαπημένη σας πρωινή συνήθεια μπορεί να γίνει πιο υγιεινή αν φροντίζετε να τη καθαρίζετε κάθε μήνα με λευκό ξύδι και νερό μια φορά το μήνα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό ώστε να μη μυρίζει το ξύδι. Το φίλτρο μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο των πιάτων.

Μαξιλάρια

Μπορεί να χρησιμοποιείτε τα μαξιλάρια του καναπέ για τη μέση σας, το κεφάλι σας ή τα πόδια σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε γεμίζουν σκόνη ή βρωμιά. Καθαρίστε τα λοιπόν σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας για να είναι οι μαξιλαροθήκες πιο καθαρές.

Ο κάδος της κουζίνας

Πετάτε τα σκουπίδια και μια αποκρουστική μυρωδιά πλανάται ακόμη; Θα μπορούσε να συμβαίνει λόγω των υπολειμμάτων που έχουν απομείνει αλλά και από τα βακτήρια που υπάρχουν πλέον. Δοκιμάστε να τον καθαρίσετε με απολυμαντικό και καθαρό νερό.

Κουρτίνες και Ταπετσαρίες

Μπορεί να φαίνονται καθαρά με γυμνό μάτι αλλά αυτή είναι η παγίδα του καθώς σκόνη και βακτήρια συσσωρεύονται. Καθαρίστε τακτικά τα υφάσματα ελέγχοντας πριν την ετικέτα προκειμένου να δείτε αν μπορείτε να το καθαρίσετε στο πλυντήριο ή θέλει επαγγελματικό καθαρισμό.

Πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να ακούγεται τελείως αντιφατικό αλλά ακόμη και το πλυντήριο πιάτων απαιτεί καθάρισμα. Υπολείμματα σαπουνιού και τροφών δημιουργούν μούχλα στο πλυντήριο σας και εκείνο δεν είναι τόσο καθαρό όσο νομίζετε. Καθαρίστε το φίλτρο και στη συνέχεια το εσωτερικό του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας ακόμα και μαγειρική σόδα.

Διακόσμηση μπάνιου

Θα εκπλαγείτε αν καταλάβετε πόσα βακτήρια έχει το ποτήρι όπου τοποθετείτε την οδοντόβουρτσα σας. Καθαρίστε όλη τη διακόσμηση του μπάνιου με ένα αντισηπτικό σπρέυ.

Πόμολα, τα χερούλια, και Διακόπτες

Συχνά πιάνεις με βρώμικα χέρια τα πόμολα, τα χερούλια και τους διακόπτες για το φως.Είναι προφανές ότι είναι σημεία τα οποία θα πρέπει να απολυμάνετε αλλά είναι κάτι όπου συχνά παραβλέπεται.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.