Τι πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου

0

Ναι, ο καιρός αυτός είναι ιδανικός για αλλαγές και αναφέρομαι σε εσένα όπου μαζεύεις τα πάντα στο σπίτι σου με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα σου φανούν χρήσιμα αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι απλώς να γεμίσεις το σπίτι σου με ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα τα οποία πραγματικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο σπίτι σου και απλώς το γεμίζουν χωρίς νόημα. Τι θα κάνεις για όλα αυτά; Μα φυσικά θα τα πετάξεις.

Περιοδικά από προηγούμενα χρόνια τα οποία δεν έχεις αγγίξει για μήνες ή για χρόνια αντίστοιχα. Τα κράτησες επειδή είχαν μέσα κάτι που χρειαζόσουν. Θυμάσαι τι ήταν αυτό; Όχι! Σε αυτή τη περίπτωση η θέση τους είναι στην ανακύκλωση προκειμένου να κάνεις καλό και στο περιβάλλον.

Κουπόνια από σούπερ μάρκετ τα οποία έχουν λήξει. Μπορεί να ήθελες να το επισκεφτείς αλλά επειδή είχες περιορισμένο χρόνο τον τελευταίο καιρό επισκέφθηκες το supermarket της γειτονιάς σου και όχι κάποια μεγάλη αλυσίδα απ όπου είχες κρατήσει τα κουπόνια με αποτέλεσμα τα κουπόνια αυτά να λήξουν. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν τα χρειάζεσαι πια.

Παλιά τετράδια σημειώσεων τα οποία δεν διαβάζεις. Είτε έχουν σημειώσεις για τη δουλειά σου από πιο παλιά χρόνια, είτε είναι ημερολόγια με το καθημερινό σου πρόγραμμα,είτε συνταγές. Από τη στιγμή όπου όλα αυτά δε τα χρειάζεσαι αλλά κυρίως δεν τα χρησιμοποιείς η θέση τους είναι στα σκουπίδια.

Παλιά και σκισμένα t-shirt από τη ντουλάπα σου. Το ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο σου αλλά αυτή η στάμπα χλωρίνης δεν λέει να φύγει με τίποτα από πάνω. Αντί λοιπόν να το ανεβοκατεβάζεις ανά σεζόν μπορείς να πας να αγοράσεις ένα καινούριο αφού πρώτα πετάξεις το παλιό.

Κάλτσες χωρίς ταίρι. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να μπαίνουν μέσα στο πλυντήριο και έπειτα να εξαφανίζονται. Αντί λοιπόν να περιμένεις πότε θα βρεις το ζευγάρι της ξανά πέταξε τες γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Παλιά καλλυντικά. Τα οποία έχουν λήξει καθώς ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι ένα με δύο χρόνια. Εκτός του ότι κάνουν κακό στο δέρμα σου πιάνουν και χώρο στο τσαντάκι σου.

Διπλά χαρτιά από delivery. Ξεκαθάρισε τα menu από τα delivery που έχεις γιατί σίγουρα θα βρεις διπλά και τριπλά. Κράτα μόνο ένα ώστε να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και ο φάκελος με τα delivery θα μειωθεί στο μισό τουλάχιστον.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.