Το Pl@ntNet app σας βοηθάει να αναγνωρίζετε τα λουλούδια!

0

Είτε είστε κάποιος που περνάει πολλές ώρες στον κήπο του, είτε ένας λάτρης της φύσης που συνηθίζει την πεζοπορία στην εξοχή, είτε ακόμα κάποιος ανθοπώλης που θέλει να ξέρει τα πάντα για τα λουλούδια και τα φυτά, τότε αυτή η εφαρμογή φτιάχτηκε για εσάς.

Το Pl@ntNet είναι μια εφαρμογή αναζήτησης εικόνων που βοηθά τους χρήστες smartphones να αναγνωρίζουν το λουλούδι που έχουν μπροστά τους με ένα μόλις κλικ του κινητού τους. Μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία η ταυτοποίηση γίνεται μέσω σύγκρισής της με άλλες στη βάση δεδομένων της εφαρμογής, που περιέχει πάνω από 100.000 δείγματα λουλουδιών και φυτών. 

Το Pl@ntNet app ήταν μία ιδέα της Γαλλικής εταιρείας Irina η οποία συνεχίζει να την εξελίσσει, ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια των χρηστών που συνεισφέρουν φωτογραφίες και πληροφορίες στην database, ενώ παραθέτουν και την γνώμη τους για την ποιότητα αυτών.

Προς το παρόν δυστυχώς η εφαρμογή έχει περισσότερο χρησιμότητα όσο αφορά τη χλωρίδα που βρίσκεται στα Γαλλικά εδάφη, ωστόσο μέρα με τη μέρα, η βάση της εφαρμογής εμπλουτίζεται διαρκώς οπότε είναι θέμα χρόνου να πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.