Αυτό το τηλέφωνο ντουζιέρας αλλάζει χρώμα όταν ξοδεύετε πολύ νερό

0

Ένα σπίτι εκτός από προσεγμένο, βολικό και όλα τα γνωστά και αγαπημένα, πρέπει να είναι όσο πιο οικονομικό και «πράσινο» γίνεται, όσο μπορεί να το επιτύχει ο καθένας μας ξεχωριστά. Σ’ αυτό μπορούν να μας οδηγήσουν οι smart-tech ιδέες που βρίσκονται πλέον παντού, σε κάθε συσκευή ή εξάρτημα της που περνάει το κατώφλι του σπιτιού, με όλους και περισσότερους να τις επιζητούν.

Η Γαλλική εταιρεία Start & Blue σχεδίασε το Hydrao Smart Shower, ένα τηλέφωνο ντουζιέρας που θέλει να αλλάξει τα πράγματα στο μπάνιο προς όφελος δικό μας αλλά και του πλανήτη. Το τηλέφωνο έχει τέσσερα LED φώτα και σένσορες που ελέγχουν την ποσότητα του νερού που περνάει από αυτό και η κεφαλή του αλλάζει χρώμα ανάλογα με την κατανάλωση.

3055446-inline-i-hydrao2exploded

Εάν για παράδειγμα έχετε καταναλώσει λιγότερα από 10 λίτρα νερό αυτό γίνεται πράσινο. Όταν τα ξεπεράσετε γίνεται μωβ και παραμένει σ’ αυτό το χρώμα μέχρι να φτάσετε τα 30, όπου και γίνεται πορτοκαλί. Εάν το δείτε να γίνεται κόκκινο τότε να ξέρετε πως έχετε ξεπεράσει τα 50 λίτρα. 
Ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί 75 με 80 λίτρα νερό στο ντουζ κάθε μέρα κάτι που στο τέλος της χρονιάς σημαίνει πολύ φουσκωμένους λογαριασμούς και στο ηλεκτρικό και στην κατανάλωση ρεύματος, με την επιρροή στο περιβάλλον να είναι τεράστια.

Αξεσουάρ όπως το Hydrao Smart Shower, που αναμένεται να βγει στην αγορά τον Μάρτιο και θα κοστίζει 99 δολάρια, θα βοηθήσουν να κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση για να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.