10 εναλλακτικές χρήσεις του αφρού ξυρίσματος στο σπίτι!

0

Είχες κάποιο ατύχημα αφρού ξυρίσματος και τώρα έχεις μεγάλη ποσότητα που δεν ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις (εγώ αυτό έπαθα). Δεν χρησιμοποιείς τον αφρό που έχεις και θέλεις κάπως να τον αξιοποιήσεις; Υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις τον αφρό ξυρίσματος, που δεν πάει το μυαλό σου! Ας δούμε ποιοι είναι:

1) Μπορείς να καθαρίσεις τα χέρια σου χωρίς νερό

Την επόμενη φορά που τα χέρια σου είναι βρόμικα και δεν έχεις μαντηλάκια ή αντισηπτικό, εξοικονόμησε το νερό ρίχνοντας λίγο αφρό ξυρίσματος στα χέρια σου, τρίβοντάς τα. Μετά, σκούπισε τα με ένα πανί.

Δεν ισχύει το ίδιο με το gel ξυρίσματος γιατί θα κολλάνε τα χέρια σου εκτός κι εάν χρειάζεται να καθαρίσεις λίπη από τα χέρια σου. Για το gel, μετά ξέπλυνε καλά με νερό.

2) Αποτρέπει τους υδρατμούς στον καθρέφτη μπάνιου

Πριν κάνεις ντους, καθάρισε τον καθρέφτη του μπάνιου σου με ένα πανί όπου θα έχεις ρίξει αφρό ξυρίσματος. Θα αποτρέψει τη δημιουργία των υδρατμών. Καλό ε;

3) Βοηθάει στην αφαίρεση των λεκέδων από τα χαλιά + Ρούχα με make-up

Εάν χυθεί κρασί στο χαλί, αρκεί να το ψεκάσεις με αφρό ξυρίσματος επί τόπου. Τότε, άσε να δράσει για λίγο και σκούπισε τον λεκέ με ένα υγρό σφουγγάρι. Κάνε το ίδιο και στα ρούχα σου εάν έχουν μικρούς λεκέδες από make up.

4) Λαδώνει τους μεντεσέδες

Αυτή είναι μια εκπληκτική χρήση του αφρού ξυρίσματος. Μια πόρτα που τρίζει μπορεί να είναι απίστευτα ενοχλητική. Μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος ή τζελ ξυρίσματος στους μεντεσέδες θα λύσει το πρόβλημα. Δοκίμασέ το και θα δεις.

αφρού ξυρίσματος

Διαβάστε ακόμη: Τα tips για να διατηρήσετε το χρώμα στα μαύρα ρούχα σας:

5) Γυαλίζει τα ανοξείδωτα

Καθάρισε την επιφάνεια των ανοξείδωτων συσκευών με αφρό ή κρέμα ξυρίσματος και σκούπισε με ένα απαλό πανάκι. Θα είναι καθαρά και θα αστράφτουν!

6) Αφαιρεί το βερνίκι νυχιών από το δέρμα

Εάν μαζί με τα νύχια σου έβαψες και τα δάκτυλά σου τρίψτε με αφρό ξυρίσματος τα χέρια σου για να αφαιρέσεις το χρώμα από τα δάχτυλά σου – αλλά όχι από τα νύχια σου.

7) Γυαλίζει και τα κοσμήματά σου 

Ο αφρός ξυρίσματος είναι πολύ καλό καθαριστικό χωρίς να είναι σκληρό και επιθετικό. Αυτό κάνει τον τέλειο συνδυασμό για τον καθαρισμό κοσμημάτων και άλλων λεπτών αντικειμένων. Απλά κάλυψε τα κοσμήματά σου με τον αφρό ξυρίσματος, άσε να δράσει, τρίψε τα και καθάρισέ τα με ένα μαλακό πανί.

8) Ξεθαμπώνει τα γυαλιά ηλίου

Για να αποφύγεις το θάμπωμα των γυαλιών πέρασέ τα με λίγο αφρό ξυρίσματος και καθάρισε τους φακούς με ένα μαλακό πανί.

9) Κάνει τον φούρνο να λάμπει από καθαριότητα

Ψέκασε το φούρνο με αφρό ξυρίσματος και τρίψε τον με ένα σφουγγάρι. Ξέπλυνε με λίγο νερό. Προσοχή στην μυρωδιά, εάν ο αφρός έχει πολύ έντονη, απόφυγέ το.

10) Αντικαθιστά την μους των μαλλιών

Εάν ξέμεινες από κάποιο προϊόν styling, λίγος αφρός ή τζελ ξυρίσματος μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με το μους ή το τζελ μαλλιών. Λειτουργεί καλύτερα στους άντρες αυτό το τρικ εάν χρησιμοποιήσεις τον κλασικό αφρό ξυρίσματος λόγω της μυρωδιάς. Εάν έχεις αφρό ξυρίσματος με γυναικεία μυρωδιά τότε go ahead ελεύθερα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.