10 ιδέες για να οργανώσετε τις παιδικές ντουλάπες

0

Αν και τα παιδικά ρούχα είναι αξιολάτρευτα, παρόλα αυτά είναι ένας εφιάλτης για να τα οργανώσετε σε μικροσκοπικές κρεμάστρες και αναπόφευκτα καταλήγουν σε όλο το πάτωμα. Και σε αντίθεση με άλλες ντουλάπες σε όλο το σπίτι, η ντουλάπα ενός παιδιού είναι συνήθως μικρότερη. Πρέπει να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό και να σχεδιάσετε κάθετα. Έτσι, μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση να οργανώσετε όλα αυτά τα μικροσκοπικά παπούτσια, κάλτσες, ρούχα και πολλά άλλα.

Ακολουθούν tips προσανατολισμένα στην λεπτομέρεια, με σκοπό να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό κάθε γωνιά της ντουλάπας.

Ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης

Ένας τρόπος για να μειώσετε την οπτική ακαταστασία, είναι να την περιορίσετε. Με μια στενή ντουλάπα, χτισμένη κάθετα στην οροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε εκατοστό του χώρου και να αποθηκεύεται κάθε τι και να μην βρίσκεται πλέον στο πάτωμα.

Χρωματική σειρά

Ένας χρυσός κανόνας είναι αυτός του συντονισμού των χρωμάτων. Όταν συνδέετε παρόμοια αντικείμενα, μειώνεται οπτικά το χάος και είναι πολύ πιο εύκολο να διαλέξετε και να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε.

Προσθήκη ταπετσαρίας

Αντί να κρατάτε λευκούς τους τοίχους στη ντουλάπα σας, πειραματιστείτε με ένα τολμηρό μοτίβο. Εκμεταλλευτείτε τον αρνητικό χώρο ωραιοποιώντας τον με μια όμορφη ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο, θα εστιάσετε στα μοτίβα αντί για τα ρούχα, τα παιχνίδια ή ό,τι άλλο προσόν που κρατάτε εκεί.

Optimize Cubbies

Ένα από τα highlights είναι τα ορειχάλκινα συρτάρια με την λινή επένδυση. Είναι κομψά, και μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν ρούχα που δεν ταιριάζουν εύκολα στις κρεμάστρες.

Χρησιμοποιήστε ένα ράφι ρούχων

Αν νιώθετε ότι μαζεύετε κοστούμια όλη την ώρα, δεν είστε μόνοι. Αντί να τα αποθηκεύετε στην ντουλάπα, επιλέξτε μια ανεξάρτητη κρεμάστρα ρούχων. Μπορείτε να κρατήσετε οργανωμένα τα ρούχα και τα στηρίγματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι εξίσου εύκολο να απομακρυνθούν όσο και να ξεχωρίσουν.

Χρησιμοποιήστε το επάνω ράφι

Εάν η ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο σας είναι πιο ψηλή από ό,τι είναι φαρδύ, φτιάξτε ένα επιπλέον επάνω ράφι για καλάθια που να φιλοξενούν διάφορα, ώστε ο χώρος του δαπέδου να μπορεί να αφιερωθεί στο καλάθι παιχνιδιών που μπορούν να φτάσουν.

Κάντε το εύκολα προσβάσιμο

Εάν έχετε χώρο για μια παιδική ντουλάπα, μην φορτώνετε τις σχάρες ρούχων σας με αντικείμενα. Αντίθετα, κρατήστε τα ρούχα συνδυασμένα και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε τα πάντα με μια ματιά.

Εξατομικεύστε το

Καθώς τα παιδιά σας αρχίζουν να περνούν στην εφηβική τους φάση, η ιδιοκτησία των ρούχων και της ντουλάπας τους θα γίνει μεγαλύτερη υπόθεση. Συνεργαστείτε λοιπόν μαζί τους για να προσθέσετε εξατομικευμένες πινελιές, όπως κρεμάστρες στο χρώμα του ουράνιου τόξου και μια πινακίδα δήλωσης. Αφήστε τους να αποφασίσουν για τα χρώματα και τα καλάθια αποθήκευσης.

Δημιουργήστε μια εικόνα καθρέφτη

Εάν τα παιδιά σας μοιράζονται ένα δωμάτιο ή θέλετε να χωρίσετε τα καθημερινά ρούχα από τα «καλά», μια έξυπνη ιδέα είναι ο διαχωρισμός της ντουλάπας σε ζώνες.

Αποθηκεύστε τα λούτρινα

Ξέρετε πόσο αγαπούν τα παιδιά σας τα λούτρινα ζωάκια τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου η συλλογή τους μπορεί να κατακλύσει τον χώρο του δαπέδου τους. Για να περιορίσετε την ακαταστασία, χρησιμοποιήστε την διάταξη οργάνωσης παπουτσιών, για να κρατά όλα αυτά τα λούτρινα λούτρινα ζωάκια και να διατηρεί την κρεβατοκάμαρά τους τακτοποιημένη.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.