10 πρακτικές ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

0

Η εξοικονόμηση χώρου είναι το άλφα και το ωμέγα για μια άνετη διαβίωση στο σπίτι μας. Η ζωή σε ένα μικρό σπίτι μπορεί να γίνει χαοτική, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν μικροί και λίγοι χώροι αποθήκευσης. Η εύρεση πρακτικών και έξυπνων τρόπων αποθήκευσης, θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο. Βέβαια, η οργάνωση και η εύρεση χώρου σε λίγα τετραγωνικά, μοιάζει αδύνατο, αν όχι ακατόρθωτο. Αυτό μπορεί να αλλάξει αν γίνετε πιο δημιουργικοί με τα έπιπλά σας, με τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε τις κάθετες επιφάνειες, καθώς στην προμήθεια πρακτικών πραγμάτων.

Αξιοποίηση κατακόρυφου τοίχου

Ο κατακόρυφος τοίχος πίσω από τον καναπέ ή άλλα έπιπλα, θα μπορούσε να επενδυθεί με εντοιχισμένα ράφια, όπου θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε βιβλία και άλλα πράγματα, τα οποία δεν τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Χρήση μακρόστενου τραπεζιού

Η χρήση ενός μακρόστενου τραπεζιού σε στυλ κονσόλας, είναι μια ιδανική λύση στην περίπτωση που δεν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο τραπέζι. Μπορεί να μπει σε χώρο δίπλα στην κουζίνα και να χρησιμοποιηθεί και ως μπαρ.

Δεν ξεχνάμε τις γωνίες

Οι τοίχοι σχηματίζουν γωνίες, τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε με γωνιακά ράφια, τα οποία εξοικονομούν χώρο και προσθέτουν μια ιδιαίτερη αισθητική στην γωνιά που θα τοποθετηθούν.

Πόρτες – κρεμάστρες

Η κάθε πόρτα πίσω της μπορεί να αξιοποιηθεί, τοποθετώντας εκεί τις πετσέτες στην πόρτα του μπάνιου, τις φόρμες και τα ρούχα που φοράμε μέσα στο σπίτι στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, καθώς και διάφορα μικροπράγματα στην πόρτα της κουζίνας.

Ράφια αντί για κομοδίνα

Η χρήση ραφιών στην κρεβατοκάμαρα είναι μια έξυπνη λύση, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τοποθετηθούν κομοδίνα. Επάνω μπορείτε να έχετε ένα φωτιστικό, το αγαπημένο σας βιβλίο και ό,τι άλλο μικρό χρειάζεστε δίπλα σας.

Ράφια και στο μπάνιο

Έχοντας κάνει συχνές αναφορές στα ράφια, θα τα αναφέρουμε για άλλη μία φορά. Στο μπάνιο πάνω από την πόρτα ή πάνω από την τουαλέτα, είναι ιδανικά για να τοποθετεί κανείς χαρτιά υγείας, πετσέτες και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού.

Διάλεξε συρόμενες πόρτες όπου είναι εφικτό

Οι συρόμενες πόρτες είναι μια ιδανική λύση για ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομονωθεί ένας χώρος ή και να είναι ενιαίος όταν εμείς το επιθυμούμε.

Μη ξεχνάς τον χώρο πίσω από τον καναπέ

Ο χώρος πίσω από τον καναπέ, τοποθετώντας ένα μακρόστενο τραπέζι, είναι ιδανικός για να τοποθετήσουμε επάνω στον καφέ μας, διακοσμητικά βάζα, βιβλία και γενικά ότι θεωρούμε ότι ταιριάζει με την υπόλοιπη αισθητική του χώρου και επιθυμούμε.

Ράφια στο εσωτερικό ντουλάπας

Τα μεταλλικά ράφια αποθήκευσης που τοποθετούνται από την μέσα πλευρά των ντουλαπιών είναι ιδανικά για την αποθήκευση υγρών καθαρισμού, σφουγγαριών και ότι άλλο θέλουμε να αποθηκεύσουμε, στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Ράφι πάνω από τον πάγκο της κουζίνας

Στην κουζίνα ένα ράφι πάνω από τον πάγκο είναι μια ιδανική λύση, καθώς μας δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης των κουτιών της ζάχαρης, του καφέ, και διαφόρων άλλων μικροαντικειμένων, επιτρέποντας να έχουμε τον πάγκο εργασίας μας καθαρό και χωρίς πράγματα.

Η εξοικονόμηση χώρου είναι από τα πιο βασικά για μια άνετη διαβίωση στο σπίτι ειδικά όταν είναι μικρό χωρίς πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips θα κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.