Ναοί τέρψης ακόμα και σε μόνο 5 τετραγωνικά μέτρα!

0

» Ναοί τέρψης» : Δυο λέξεις μας έρχονται στο νου και ίσως μας παραπέμπουν σε κάποια ρεστοράν ή γραφικά ταβερνάκια με ξεχωριστή ,ατμόσφαιρα, έμπνευση, έκφραση ή ιδιαίτερη δημιουργία !

Ναι! Αυτές οι τέσσερις διαφορετικές λέξεις που ειναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένες ταλανίζουν τη σκέψη ταξιδεύοντας και προκαλώντας παιχνιδίσματα μυαλού σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις!
Και όμως. Μιλάμε για τον πιο παραγωγικό χώρο του σπιτιού μας. Αυτόν που μας δίνει τη δυνατότητα να ευφραίνουμε τη «γεύση» , να παίρνουμε ενέργεια , να δημιουργούμε ευχάριστα .. «ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ»

Ας πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε με απλές εφαρμογές τις λέξεις αυτές πράξη στην καθημερινότητά μας μεταφέροντάς τις στο χώρο που ζούμε , αυτόν που περνάμε αρκετές ώρες απολαμβάνοντας , σε ένα  μικρό «Ναό τέρψης» όπου εκεί αναδύεται απλόχερα …Το ελιξίριο της απόλαυσης .!

Το Cool Home προτείνει ξεχωριστές λύσεις μικρών χώρων αλλά με μεγάλες ιδέες εξερευνώντας, μελετώντας και κατευθύνοντας βρίσκοντας τρόπους δημιουργίας με σωστή κατανομή χώρου πιθαμή προς πιθαμή , η οποία δεν έχει να κάνει με το μέγεθος αναγκαστικά αλλά με το πως θα μπορέσουμε να αντιλαμβανόμαστε εκμεταλευόμενοι κάθε χιλιοστό και να ορίζουμε ακόμα και σε πολύ μικρούς χώρους την έννοια του «δημιουργείν» και αναμφίβολα του «απολαμβάνειν»!

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε υπέροχους τρόπους διαμόρφωσης ακόμα και ειδικών χώρων λειτουργικά δύσχρηστων – (στενόμακρων) που μπορούν να μετατραπούν σε μια λειτουργική όαση και μάλιστα άκρως παραγωγική!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε οι σοφοί του κόσμου…. Όχι όμως και ακατόρθωτη.
Ένας μικρός χώρος δε γίνεται να μεγαλώσει με φαντασία αλλά μπορεί να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από τις προσθήκες που εμείς θα του δημιουργήσουμε .
Σχεδιάζουμε λοιπόν όπως μπορούμε βάζοντας αισιοδοξία , μεράκι , διάθεση, φυσικά υλικά (ξύλο) ή ανθεκτικά και διαχρονικά υλικά , παντρεύοντας τολμηρές και συνάμα γήινες επιλογές με μια απλότητα στο σχεδιασμό και οργανώνοντας με κάθε λεπτομέρεια στην σκέψη μας το αποτέλεσμα , το οποίο έχει βασικό στόχο να εκμεταλλευτούμε όλο μα όλο το μήκος και το πλάτος της επιφάνειας.

Τολμήστε το … Μαζί μας !!
Ένα ταξίδι χιλιομέτρων αρχίζει πάντα με ένα βήμα…
Όπως κάθε αρχή … Το ήμισυ παντός !!
Δάφνη Κασσιώτη

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.