3 οφέλη που σου προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών!

0

Το ήξερες ότι ένα χαλί μπορεί να συγκεντρώσει τόσα μικρόβια όσο 4 φορές το βάρος του; Μάλλον όχι. Μήπως έδωσες τα χαλιά σου στο καθαριστήριο και νομίζεις ότι αυτό είναι αρκετό; Ή μήπως σκουπίζεις κάθε μέρα και πιστεύεις ότι έτσι εξαφανίζεις όλα τα μικρόβια. Δυστυχώς αυτά δεν είναι αρκετά. Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Με το πέρασμα του χρόνου στα χαλιά μας μαζεύονται σκόνες και μικρόβια που μπορεί να παραμείνουν εκεί για μήνες. Οι περισσότεροι περπατάμε πάνω στα χαλιά με τα παπούτσια που φοράμε κι έξω, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι από το φαγητό μας πέφτει κάτω. Ακόμη μπορείς σίγουρα να μαλώσεις το κατοικίδιό σου για το ατύχημα που είχε πάνω στο χαλί, αλλά μπορείς να το κατηγορήσεις και για τις τρίχες που φεύγουν από το μαλλάκι του; Προφανώς και όχι. Άρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να προσπαθήσεις για τον καλύτερο δυνατό καθαρισμού του χώρου σου. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, διάβασε παρακάτω.

Καθαριότητα

Όσο και να σκουπίζεις και να καθαρίζεις τα χαλιά σου, κάποιοι λεκέδες απλά δεν βγαίνουν. Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι η μόνη λύση. Για να δεις το χαλί σου να λάμπει ξανά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στον κατάλληλο επαγγελματία. Κάνε έναν βαθύ καθαρισμό πριν στρώσεις τα χαλιά σου και στη συνέχεια προσπάθησε να το διατηρήσεις με πιο απλές μεθόδους. Η ηλεκτρική σκούπα και τα ειδικά καθαριστικά μπορούν να γίνουν σύμμαχοι σου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Υγεία

Έχεις εμφανίσει κάποια αλλεργία και δεν ξέρεις πού οφείλεται; Τρέχει η μύτη σου και φτερνίζεσαι χωρίς σταματημό; Σύμφωνα με έρευνες ένα χαλί μπορεί να διατηρήσει επιβλαβή βακτήρια για πάρα πολύ καιρό. Ο βιολογικός καθαρισμός, επομένως, μπορεί να είναι η μαγική λύση που ψάχνεις για την αλλεργία σου. Επίσης ένα πραγματικά καθαρό χαλί, βοηθάει σε ένα καθαρό αέρα. Με την ηλεκτρική σκούπα, πολλές φορές, απλά μεταφέρουμε τη σκόνη στον αέρα που αναπνέουμε. Είναι εύκολο λοιπόν να συμπεράνουμε ότι ένα πιο καθαρό χαλί οδηγεί σε πιο καθαρό αέρα, άρα και σε λιγότερες ασθένειες.

Διάρκεια

Είναι αυτονόητο ότι ο καλός καθαρισμός βοηθάει στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του χαλιού σου. Τί καλύτερο από έναν επαγγελματικό βιολογικό καθαρισμό; Το χαλί σου θα φανεί αμέσως σαν καινούργιο ενώ οι λεκέδες που κατέστρεφαν τις ίνες του θα εξαφανιστούν. Όπως συμβαίνει στα πάντα, έτσι κι σ αυτή την περίπτωση, η πρόληψη έχει καίρια σημασία. Φρόντισε κατάλληλα το χαλί σου και μη περιμένεις τη τελευταία στιγμή. Ένα μικρό έξοδο τώρα, θα σε προστατέψει από ένα μεγάλο έξοδο αργότερα.

Πηγή: blog.douleutaras.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.