Απαλλάξου από έντομα με σαρκοφάγα φυτά για τον κήπο σου

0

Τα σαρκοφάγα φυτά εκτός του ότι είναι πολύ όμορφα, με ιδιαίτερα άνθη, είναι και πολύ πρακτικά αφού θα καθαρίσουν τον κήπο σου από έντομα. Είναι μια πολύ ωραία επιλογή για τον κήπο σου και υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις ότι σου αρέσει. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επιλογή του φυτού παίζει η φροντίδα του. Ενημερώσου πλήρως πριν αποφασίσεις με τι σαρκοφάγα φυτά θα διακοσμήσεις τον κήπο ή την βεράντα σου.

Παρακάτω σου προτίνουμε 3 σαρκοφάγα φυτά που είναι πολύ ιδιάιτερα και όμορφα και θα σε απαλλάξουν από τις μύγες και τα μικρά έντομα.

Butterwort, Pinguicula

Τα βουτυρόχορτα είναι μικρά ποώδη φυτά με επίπεδα φύλλα που είναι γνωστά για την ευδιάκριτη βουτυρώδη αίσθηση τους. Τα φύλλα καλύπτονται από μικροσκοπικές, κολλώδεις τρίχες που αιχμαλωτίζουν σκνίπες, μύγες και άλλα μικρά θηράματα. Τα βουτυρόχορτα παράγουν όμορφα, μακράς διαρκείας άνθη την άνοιξη.

Sundew, Drosera

Έχουν λεπτά φύλλα καλυμμένα με κολλώδη κόκκινα πλοκάμια. Ένας μηχανισμός σκανδάλης με γλυκό άρωμα προσελκύει τη λεία στα πλοκάμια που κλείνουν και χωνεύουν το έντομο. 

Αφροδίτη μυγοπαγίδα, Dionaea muscipula

Αναπτύσσουν φύλλα σε σχήμα κοχυλιών, δακτυλιωμένα με λεπτά δόντια. Όταν ένα ζωύφιο προσγειώνεται στο κέντρο του φύλλου, το κοχύλι κλείνει για να παγιδεύσει το θήραμα μέσα.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.