4 ανθεκτικά στον καύσωνα φυτά για μια καταπράσινη όαση στο μπαλκόνι σου!

0

Η μετατροπή του μπαλκονιού σας σε μια πράσινη όαση κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιριών είναι όχι μόνο δυνατή αλλά και απολαυστική με τη σωστή επιλογή φυτών που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Αυτές οι τέσσερις ποικιλίες φυτών ευδοκιμούν στην καταιγιστική ζέστη, προσθέτοντας ομορφιά και ηρεμία στον εξωτερικό σας χώρο.

Πετούνιες

Οι πετούνιες είναι μια δημοφιλής επιλογή για κηπουρική στο μπαλκόνι λόγω των ζωηρόχρωμων χρωμάτων τους και της χαμηλής συντήρησης. Αυτά τα ανθεκτικά ανθοφόρα φυτά αγαπούν τον ήλιο και μπορούν να αντέξουν την έντονη ζέστη. Έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών ροζ, μωβ και λευκών, δημιουργώντας μια πολύχρωμη ταπετσαρία που θα φωτίζει το μπαλκόνι σας όλο το καλοκαίρι.

Γλιστρίδα

Γνωστό και ως Moss Rose, το Portulaca είναι ένα παχύφυτο ανθεκτικό στην ξηρασία που μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες με ευκολία. Τα παχιά, σαρκώδη φύλλα τους αποθηκεύουν νερό, επιτρέποντάς τους να επιβιώσουν σε ζεστές, ξηρές συνθήκες. Οι γλιστρίδες παράγουν υπέροχα λουλούδια σε τόνους κοσμημάτων που ανθίζουν στον ήλιο, προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας στο μπαλκόνι σας.

Lantana

Οι Lantana είναι θάμνοι που αγαπούν τη θερμότητα, ταχέως αναπτυσσόμενοι που διαθέτουν συστάδες από ζωντανά, πολύχρωμα λουλούδια. Αυτά τα ανθεκτικά φυτά μπορούν να αντέξουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και είναι πρακτικά άφθαρτα κατά τη διάρκεια του καυτού καιρού. Προσελκύουν πεταλούδες και κολίβρια, κάνοντας το μπαλκόνι σας καταφύγιο για αυτούς τους ευχάριστους επισκέπτες.

Αγαύη

Αν προτιμάτε μια πινελιά αρχιτεκτονικής ομορφιάς στο μπαλκόνι σας, η αγαύη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτά τα εντυπωσιακά παχύφυτα έχουν παχιά, αιχμηρά φύλλα που αποθηκεύουν νερό, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ανεκτικά σε ζεστές και ξηρές συνθήκες. Με τη γλυπτική τους γοητεία και τις ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, οι αγαύες είναι μια φανταστική προσθήκη σε κάθε κήπο μπαλκονιού.

Για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του ανθεκτικού στη θερμότητα κήπου του μπαλκονιού σας, θυμηθείτε να παρέχετε επαρκές πότισμα, ειδικά σε ακραίες θερμοκρασίες. Ενσωματώστε ένα μείγμα γλαστρών καλής ποιότητας για να βελτιώσετε την κατακράτηση και την αποστράγγιση του νερού και τοποθετήστε τα φυτά στρατηγικά για να δέχονται το βέλτιστο ηλιακό φως.

Αυτά τα τέσσερα ανθεκτικά στη θερμότητα φυτά – πετούνιες, γλιστρίδα, λαντάνα και αγαύη – όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα ευδοκιμήσουν στην έντονη καλοκαιρινή ζέστη, μετατρέποντας το μπαλκόνι σας σε ένα καταπράσινο και φιλόξενο καταφύγιο. Αγκαλιάστε το πράσινο και απολαύστε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσφέρουν αυτά τα ανθεκτικά φυτά στον εξωτερικό σας χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.