4 λάθη διακόσμησης που κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο και βαρετό!

0

Το να έχετε το σπίτι των ονείρων σας υπερβαίνει το πόσο μεγάλο ή πολυτελές είναι σαν χώρος. Έχει να κάνει πραγματικά με το πόσο χαρούμενος είσαι στο μέρος που έχεις δημιουργήσει. Για το σκοπό αυτό, τα στοιχεία που έχετε μέσα, όπως τα έπιπλα και η διακόσμηση, είναι κρίσιμα. Αλλά ίσως έχετε δει όμορφους πίνακες στο Pinterest και έχετε απογοητευτεί επειδή το σπίτι σας δεν φαίνεται ακριβώς το ίδιο.

4 συχνά λάθη διακόσμησης που πρέπει τώρα να αποφύγεις είναι τα παρακάτω:

Μια σκοτεινή, απομονωμένη περιοχή

Το σαλόνι είναι ένας χώρος συνάντησης και συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους. Είναι συνήθως ένα από τα δωμάτια στα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο όταν συναναστρέφεστε με άλλους. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για αυτό το δωμάτιο που, τον περασμένο αιώνα, ήταν κάπως σκοτεινό και θλιβερό, να είναι εύκολα προσβάσιμο και φιλόξενο.

Στόχος σας σήμερα είναι να ενισχύσετε το φυσικό φως που έχει το σαλόνι σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε, για παράδειγμα, να αφαιρέσετε τοίχους και να κάνετε έναν ενιαίο χώρο με άλλα μέρη του σπιτιού, όπως την κουζίνα ή την τραπεζαρία. Μπορείτε επίσης να βάψετε τα έπιπλα και τους τοίχους λευκά για να προβάλετε περισσότερο φως και να δημιουργήσετε μια αίσθηση άπλας.

Ξεπερασμένα ράφια

Τα άτομα που τους αρέσει να διαβάζουν συχνά μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χώρο στο σπίτι. Εξάλλου, τα βιβλία, τα ράφια και οι βιβλιοθήκες μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο. Και ενώ μερικές φορές μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι ένας χώρος θα φαίνεται καλύτερος με βιβλία, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η χρήση σκούρου ξύλου για τα ράφια σας και ο συνωστισμός με βιβλία απλώς το κάνει να μοιάζει με παλιά συρταριέρα.

Θα πρέπει να περιορίσετε λίγο τη συλλογή βιβλίων σας και να τα τακτοποιήσετε σύμφωνα με τις προτεραιότητές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας τα αγαπημένα σας. Αφαιρέστε χρόνια από τα ράφια σας βάφοντάς τα σε ανοιχτά ή ζωηρά χρώματα.

Μακραμέ του περασμένου αιώνα

Όλοι έχουν ένα από αυτά τα μακραμέ πλεκτά διακοσμητικά στο σπίτι. Αν και μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία για πολλούς, καθώς πιθανότατα φτιάχτηκαν από τη θεία ή τη γιαγιά σας, σκεφτείτε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι εκτός μόδας. Όχι μόνο μαζεύουν σκόνη και αφαιρούν το στυλ ενός δωματίου, αλλά είναι και αντικείμενα χωρίς πρακτική χρήση.

Εάν είστε πολύ συναισθηματικοί για να πείτε αντίο σε αυτό το είδος πανάρχαιου δώρου, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να βρείτε μια νέα λειτουργία για αυτά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα πολύ φανταχτερό κάλυμμα ή ένα μακραμέ για να κρεμάσετε φυτά και το σπίτι σας θα έχει ένα νέο cool boho-chic στυλ.

Βάψιμο των τοίχων σε σκούρα ή πολύ ζωντανά χρώματα

Πριν αποφασίσετε τι χρώμα θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τους τοίχους, όπως αυτούς του σαλονιού σας, κάντε την εξής ερώτηση: Ακόμα κι αν σας αρέσει πολύ αυτό το χρώμα, πιστεύετε ότι θα φαινόταν υπέροχο σε όλους τους τοίχους του σαλονιού σας;

Το να βάψετε όλους τους τοίχους με ένα χρώμα κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται κάπως καταπιεστικό επειδή οι γωνίες τείνουν να εξαφανίζονται. Επιπλέον, θα πρέπει να τα συντηρείτε συνεχώς αν εμφανιστούν ρωγμές ή αν ξεφλουδίσει το χρώμα. Αντίθετα, προτιμήστε ουδέτερους τόνους. Αυτά θα επιτρέψουν στο φως να αντανακλά και να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου.

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.