4 σωστοί τρόποι για να καθαρίζουμε τα καθημερινά μας πράγματα

0

Γνωρίζοντας πώς να πλένετε σωστά τα καθημερινά αντικείμενα από την αρχή, θα σας επιτρέψει να τα απολαύσετε για πολύ περισσότερο. Μερικές φορές, η καλύτερη επιλογή είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο. Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται πλύσιμο στο χέρι για να μην καταστραφούν τα πράγματα και να μη ξεθωριάσουν γρήγορα τα χρώματά τους.

Πετσέτες

Πλύνετε τις πετσέτες σας ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την πιο ζεστή δυνατή ρύθμιση νερού στο πλυντήριό σας. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι και μην χρησιμοποιείτε κανένα απορρυπαντικό ή μαλακτικό υφάσματος προς το παρόν. Αφού ανακατευτούν όλα καλά, σταματάμε τη μηχανή και μουλιάζουμε τις πετσέτες για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα και αφήστε τον κύκλο πλύσης να ολοκληρωθεί.

Τζιν

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεται να πλένετε πολύ συχνά το τζιν σας. Στην πραγματικότητα, κάνοντας αυτό μπορεί να τα κάνει να ξεθωριάσουν αρκετά γρήγορα. Έτσι, μία φορά κάθε 4 έως 6 εβδομάδες είναι απολύτως εντάξει εκτός και αν υπάρχουν λεκέδες πάνω τους.

Πριν το πλύνετε, γυρίστε το τζιν από μέσα προς τα έξω, ώστε να διατηρήσουν περισσότερο το χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ή ξύδι με προστασία χρώματος και χρησιμοποιήστε τον χαμηλότερο δυνατό κύκλο στυψίματος και θερμοκρασία. Εάν υπάρχει επιλογή για απαλό πλύσιμο ή πλύσιμο στο χέρι στο μηχάνημά σας, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Παπούτσια

Στην αρχή, φυσικά, αφαιρέστε τη βρωμιά και τα υπολείμματα της επιφάνειας με ένα υγρό πανί και καθαρίστε το κάτω μέρος με μια οδοντόβουρτσα πριν τα πλύνετε με ζεστό, σαπουνόνερο. Αφαιρέστε τους πάτους και τα κορδόνια και βάλτε τα όλα στο πλυντήριο χωριστά.

Βάλτε τα παπούτσια σε μια διχτυωτή τσάντα και σφραγίστε την για προστασία. Ρυθμίστε το στον ήπιο κύκλο με χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό θα κάνει τους δεσμούς της κόλλας να αποδυναμωθούν, να ραγίσουν ή να λιώσουν. Μην χρησιμοποιείτε ούτε μαλακτικό, καθώς μπορεί να αφήσει υπολείμματα που θα προσελκύσουν περισσότερη βρωμιά αργότερα.

Στο τέλος της διαδικασίας πλυσίματος, τοποθετήστε τα παπούτσια στον αέρα και αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα φορέσετε. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο – θα βλάψει τα παπούτσια σας.

Κουρτίνες μπάνιου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύδι εδώ. Αλλά μην χρησιμοποιείτε κανένα μαλακτικό, καθώς θα δώσει στην κουρτίνα σας μια παράξενη χημική μυρωδιά. Επιλέξτε έναν απαλό κύκλο και μόλις πλυθεί, κρεμάστε τον ξανά για να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο – μπορεί να λιώσουν το υλικό και να καταστρέψουν και το ίδιο το στεγνωτήριο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.