5 χρήσιμα tips που θα δώσουν άλλο «αέρα» στο νέο διαμέρισμα σας!

0

Όταν βρίσκεστε σε διαδικασία ανανέωσης του διαμερίσματος σας ή σε περίπτωση που μπαίνετε σε ένα νέο διαμέρισμα από την αρχή, σίγουρα θα έχετε μπροστά σας ένα «βουνό» από δουλειές που θα κληθείτε να φέρετε εις πέρας. Σε πρώτη φάση αυτό που θα πρέπει να διώξετε είναι το άγχος και ο πανικός, καθώς αποτελούν κακούς συμβούλους που θα σας οδηγήσουν πολλές φορές σε λάθος αποφάσεις που μπορεί να σας… στοιχίσουν (και κυριολεκτικά και μεταφορικά). Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε εμείς είμαστε εδώ και οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το νέο σας διαμέρισμα σε χρόνο… dt!

1) Ξεκινήστε από το μηδέν

Πριν αρχίσετε τη διακόσμηση του νέου σας χώρο, καλό θα ήταν να κάνετε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στα αντικείμενα και στα έπιπλα που χρειάζεστε πραγματικά. Όπως θα διαπιστώσετε (ειδικά ένα μετακομίζετε από διαμέρισμα σε διαμέρισμα) ότι στην κατοχή σας έχετε πολλά αχρείαστα αντικείμενα, τα οποία δεν θα έχουν καμία θέση στο νέο σας διαμέρισμα. Σας προτείνουμε είτε να τα πουλήσετε είτε να τα δωρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς.

2) Κινηθείτε με γνώμονα την «καθημερινή ρουτίνα σας»…

Ο καλύτερος «οδηγός» είναι οι καθημερινές σας συνήθειες και εσείς θα πρέπει πάντοτε να σκέφτεστε με πρακτικό τρόπο και να απαντήσετε σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία αφορούν εσάς και την καθημερινότητα σας. Για παράδειγμα, σας αρέσει το πλούσιο πρωινό και να τρώτε στο τραπέζι ή μήπως ανήκετε στους fans του γρήγορου καφέ;

3) Δώστε σε κάθε δωμάτιο σας και από ένα διαφορετικό χρώμα…

Εάν το διαμέρισμα σας διαθέτει πολλά δωμάτια, θα σας προτείναμε να τους δώσετε και από μία διαφορετική προσωπικότητα. Με αυτόν τον τρόπο είναι βέβαιο ότι δεν θα βαριέστε ποτέ σε οποίο σημείο του διαμερίσματος σας, κι εάν βρίσκεστε!

4) Αγοράστε τα σωστά έπιπλα από άποψη χώρου!   

Λίγο πριν αρχίσετε την αγορά των επίπλων που θα πλαισιώσουν τον χώρο σας, θα πρέπει προσεκτικά να έχετε μετρήσει και την παραμικρή επιφάνεια. Θα πρέπει να σχεδιάσετε με ξεχωριστή προσοχή το τι πάει που για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

5) Τα έπιπλα πολλαπλών ρόλων βοηθάνε…

Mία πολύ χρήσιμη τακτική είναι να «επενδύσετε» σε λύσεις που έχουν πολλαπλές χρήσεις, ειδικότερα σε περιπτώσεις που ο χώρος σας είναι πολύ μικρός. Για παράδειγμα ένας καναπές που γίνεται εύκολα και κρεβάτι ή ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι. Να θυμάστε ότι όσα πιο πολλά κάνει ένα έπιπλο τόσο το καλύτερο για εσάς!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.