5 δέντρα που αναπτύσσονται γρήγορα, ιδανικά για μπαλκόνια!

0

Τα δέντρα που θα μεγαλώσουν γρήγορα και θα ομορφήνουν το μπαλκόνι σας! Αν είστε λάτρης της φύσης αλλά ο χώρος στο μπαλκόνι σας είναι περιορισμένος, υπάρχουν λύσεις για να απολαύσετε τα οφέλη του πλούσιου πράσινου και μια πινελιά φύσης φυτεύοντας δέντρα ταχέως αναπτυσσόμενα. Αυτά τα δέντρα όχι μόνο προσθέτουν ομορφιά, αλλά προσφέρουν σκιά και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Εδώ είναι πέντε δέντρα που είναι τέλεια για μπαλκόνι και μεγαλώνουν γρήγορα:

Ιαπωνικό σφενδάμι (Acer palmatum)

Αυτό το εκπληκτικό δέντρο είναι γνωστό για το ζωηρό φύλλωμά του και το συμπαγές του μέγεθος. Τα ιαπωνικά σφενδάμια μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και να προσαρμόζονται καλά σε μικρούς χώρους. Ευδοκιμούν στη μερική σκιά και το φύλλωμά τους παίρνει φλογερές αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί το φθινόπωρο.

Crape Myrtle (Lagerstroemia indica)

Οι μυρτιές είναι δημοφιλείς για τις επιδεικτικές καλοκαιρινές ανθίσεις και το ζωηρό φθινοπωρινό φύλλωμά τους. Αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Επιλέξτε μια ποικιλία νάνων για τον χώρο του μπαλκονιού σας και θα απολαύσετε υπέροχα λουλούδια και ελκυστικό φλοιό.

Νάνος ελιά (Olea europaea)

Τα ελαιόδεντρα δεν είναι μόνο συμβολικά αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν σε γλάστρες. Έχουν ελκυστικά ασημένια φύλλα και μπορούν να παράγουν μικρές ελιές εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Αγαπούν τον ήλιο και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Συκιά που κλαίει (Ficus benjamina)

Η συκιά που κλαίει είναι ένα ευέλικτο δέντρο εσωτερικού χώρου που μπορεί να ευδοκιμήσει άνετα και σε ένα μπαλκόνι. Έχει χαριτωμένα, πεσμένα κλαδιά και γυαλιστερά πράσινα φύλλα. Προτιμά το έντονο, έμμεσο φως και το τακτικό πότισμα.

Κινεζικό λουλούδι κροσσών (Loropetalum chinense)

Αυτός ο αειθαλής θάμνος μπορεί να κλαδευτεί σε σχήμα μικρού δέντρου και λειτουργεί καλά σε γλάστρες. Προσφέρει πολύχρωμο φύλλωμα και ζωηρά, αραχνοειδή λουλούδια. Χρειάζεται χαμηλή φροντίδα και μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά.

Όταν επιλέγετε ένα δέντρο για το μπαλκόνι σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τον διαθέσιμο χώρο, το ηλιακό φως και το κλίμα στην περιοχή σας. Με τη σωστή φροντίδα, αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα μπορούν να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας σε μια μίνι όαση σε χρόνο μηδέν, παρέχοντας ομορφιά και μια ανάσα φρέσκου αέρα στο σπίτι σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.