6 τρόποι να κάνετε τα παλιά σας έπιπλα να κρατήσουν για πάντα

0

Αγαπάμε τα παλιά έπιπλα μας, για τα οποία δώσαμε μία περιουσία χρόνια πριν αλλά έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια φθοράς. Θέλουμε να τα κρατήσουμε και άλλα πολλά χρόνια όμως δεν φαίνεται να έχουν ακόμη αρκετή διάρκεια μπροστά τους. Να τα πετάξουμε και να πάρουμε καινούρια; Όχι βέβαια! Μπορούμε να πάμε στο επιπλοποιείο της γειτονιάς μας ή να βάλουμε την δική μας τέχνη σε δράση και να τους δώσουμε νέα ζωή με τους παρακάτω τρόπους:

Οι 6 αυτοί τρόπου να κάνετε τα παλιά σας έπιπλα να κρατήσουν για πάντα, μπορούν να λειτουργήσουν και σε vintage έπιπλα που έχετε από τους παππούδες ή τα έχετε πάρει από παλαιοπωλείο αλλά και σε φτηνά έπιπλα!

Αντικαταστήστε τα πόδια τους 

Είτε σε καρέκλες, είτε σε τραπέζια είτε σε καναπέδες, τα πόδια είναι πολύ ταλαιπωρημένα και μπορούν να οδηγήσουν στο «τέλος της ζωής» των αγαπημένων σας επίπλων. Κάνε μία επίσκεψη στο επιπλοποιείο της περιοχής σας ζητήστε να σας τα αντικαταστήσουν ώστε να τους χαρίσετε πολλά ακόμη χρόνια ζωής.

παλιά έπιπλα

Αλλάξτε τις βίδες 

Οι βίδες και τα σημεία που βιδώνουν είναι πολύ σημαντικά για τα έπιπλά σας. Είναι σαν τις κλειδώσεις των ανθρώπων. Για να κρατήσουν πολύ καιρό ακόμη τα έπιπλα σας, είναι καλό να τις φροντίσετε ώστε να είναι όλα σαν καινούρια. Ειδικά στις ντουλάπες και τις συρταριέρες σας, που είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που χαλάει.

Ενισχύστε τα υλικά

Πέρα από τις αλλαγές που επιβάλλεται να κάνετε σε υφάσματα και υλικά, μία πολύ καλή ιδέα είναι να ενισχύσετε τα ήδη υπάρχοντα. Π.χ. σε ένα υπέροχο τραπέζι σας, το οποίο όμως είναι πολλών χρόνων και φοβάστε ότι δεν θα έχει αντοχές, μπορείτε να βάλετε από κάτω του άλλη μία στρώση ξύλου ή οποιουδήποτε ανθεκτικού υλικού.

Βάψτε τα

Ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα είναι να τα βάψετε. Για κάθε υλικό, υπάρχει η αντίστοιχη ειδική μπογιά ώστε το αποτέλεσμα να είναι ωραίο και ομοιόμορφο, π.χ. ειδικές βαφές ξύλου.

Ανανεώστε το φινίρισμα

Εκτός από βαφή, μπορείτε να γυαλίσετε τα παλιά σας έπιπλα ή γενικά να ανανεώσετε το φινίρισμα τους. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με γυαλόχαρτο, ή ανανέωση του υλικού από το οποίο αποτελείται το κάθε φινίρισμα.

Ντύστε τα 

Για πολλά έπιπλα όπως καναπέδες, σκαμπό, καρέκλες κτλ μπορείτε πολύ εύκολα να τα ντύσετε με ύφασμα της επιλογής σας ώστε να κρύψετε την εξωτερική φθορά. Ταυτόχρονα, θα δώσετε στο σπίτι σας τον αέρα ανανέωσης που θέλατε.

παλιά έπιπλα

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.