7 επιφάνειες στο σπίτι που πρέπει να αποφεύγεται η χρήση σαπουνιού!

0

Τα είδη του νοικοκυριού απαιτούν προσοχή όταν πρόκειται για τον καθαρισμό και κάθε επιφάνεια δεν αντιδρά το ίδιο κάτω από το άγγιγμα του σαπουνιού, παρά την ευέλικτη φύση της. Ενώ το σαπούνι είναι ένα απαραίτητο προϊόν με μυριάδες εφαρμογές, μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή για τη διατήρηση της ακεραιότητας ορισμένων ειδών οικιακής χρήσης, προκαλώντας ενδεχομένως ακούσια ζημιά.

Μαντεμένια τηγάνια

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι σε μαντεμένια τηγάνια. Η επικάλυψη σε χυτοσίδηρο, σημαντική για τις αντικολλητικές της ιδιότητες και την πρόληψη της σκουριάς, μπορεί να διακυβευτεί από το σαπούνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή βούρτσα, ζεστό νερό και αλάτι για τον καθαρισμό τους.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Αν και ο ανοξείδωτος χάλυβας προτιμάται για τον εύκολο καθαρισμό του, η χρήση σαπουνιού μπορεί να μην είναι η πιο σοφή προσέγγιση. Η πορώδης φύση του ανοξείδωτου χάλυβα μπορεί να παγιδεύσει υπολείμματα σαπουνιού, προκαλώντας μακροχρόνια θαμπάδα ή αποχρωματισμό. Ένας απλός συνδυασμός πετσέτας, πανιού μικροϊνών και νερού είναι αρκετός για τον καθαρισμό του ανοξείδωτου χάλυβα.

Πάγκοι από γρανίτη ή μάρμαρο

Το συνηθισμένο σαπούνι αποτελεί απειλή για τις επιφάνειες των πάγκων από γρανίτη ή μάρμαρο. Επιλέξτε τον καθαρισμό με ζεστό νερό και ένα σφουγγάρι ή χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού για πιο σκληρούς λεκέδες.

Ξύλινες σανίδες κοπής

Μην τοποθετείτε ξύλινες σανίδες κοπής στο πλυντήριο πιάτων, καθώς η έκθεση στο σαπούνι και το νερό μπορεί να οδηγήσει σε σκάσιμο. Αντίθετα, σκουπίστε τα με διάλυμα ξιδιού και νερού μετά από κάθε χρήση για να εξασφαλίσετε σωστό καθαρισμό και απολύμανση.

Μαχαίρια

Όπως και οι σανίδες κοπής, τα μαχαίρια μπορεί να υποφέρουν από τις διαβρωτικές επιδράσεις του σαπουνιού. Μια απλή και ασφαλή μέθοδο καθαρισμού για τα μαχαίρια – σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί και στεγνώστε τα αμέσως με μια πετσέτα.

Επιφάνειες από inox

Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού σε επιφάνειες από inox για να αποφύγετε ραβδώσεις και υδατογραφήματα. Μια λύση για τέτοιες συσκευές, ειδικά για τα inox ψυγεία, είναι το baby oil.

Ξύλινο έπιπλο

Η χρήση σαπουνιού σε ξύλινα έπιπλα μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό φινίρισμα και να προκαλέσει αποχρωματισμό. Να επιλέγετε πάντα ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για ξύλινες επιφάνειες όταν καθαρίζετε ξύλινα έπιπλα.

Ενώ το σαπούνι είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στον οικιακό καθαρισμό, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε τους περιορισμούς του. Δεν ανταποκρίνονται όλα τα υλικά θετικά και για τέτοιες περιπτώσεις, εναλλακτικές μέθοδοι καθαρισμού προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε υλικού, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της μακροζωίας και της εμφάνισης των ειδών οικιακής χρήσης.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.