7 ιδέες για μικρό υπνοδωμάτιο που θα δώσουν λύσεις και στιλ!

0

Οι διασκεδαστικές ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια είναι δύσκολο να βρεθούν και η απογοήτευση εμφανίζεται πριν βελτιωθεί κάτι πραγματικά στον χώρο σας. Οι επιθυμίες για μια πολυθρόνα, μιας «γωνιάς για διάβασμα» και μιας γωνιάς για μακιγιάζ πλανώνται, εν τω μεταξύ ο χώρος σας δεν είναι αρκετός ούτε για ένα ζευγάρι κομοδίνα για να συνοδεύσει το κρεβάτι σας. Αλλά μην φοβάστε, υπάρχουν, ιδέες που καθιστούν δυνατό να επιτύχετε έναν εμπνευσμένο και λειτουργικό χώρο, να στριμώξετε λύσεις αποθήκευσης και να κοιμάστε ακόμα άνετα στο τέλος της ημέρας, όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο.

Όταν σχεδιάζετε τη διάταξη για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, σκεφτείτε ποια έπιπλα είναι πιο απαραίτητα για εσάς. Είστε χωρίς ντουλάπα και χρειάζεστε κάποιο μέρος για να βάλετε τα ρούχα σας; Τότε το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να δώσετε προτεραιότητα σε μια συρταριέρα ή ράφι ρούχων. Τείνεις να περνάς χρόνο στο κρεβάτι ακόμα και όταν δεν κοιμάσαι; Ίσως είναι σωστό ένα ανάκλιντρο. Υπάρχει ένα βαθύ περβάζι δίπλα στο κρεβάτι σας; Τότε ίσως μπορείτε να παραλείψετε ένα κομοδίνο και να βάλετε αυτήν την επιφάνεια να το αντικαταστήσει.

Προσθέστε ένα κεφαλάρι με σχέδια

Εάν έχετε μικρό υπνοδωμάτιο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φέρετε μοτίβο χωρίς να υπερισχύσετε ενός χώρου. Αν και κάθε μικρό δωμάτιο δεν έχει χώρο για έναν πάγκο στο τέλος του κρεβατιού, η επιβλητική εμφάνιση του κεφαλιού με ρίγες μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ακόμα και στα πιο μικρά υπνοδωμάτια. Το κεφαλάρι με σχέδια όχι μόνο τραβάει το βλέμμα στο πίσω μέρος του δωματίου, αλλά και προς τα επάνω, καθώς φτάνει προς την οροφή και εφιστά την προσοχή στον κατακόρυφο χώρο.

Χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα για να διαχωρίσετε τον χώρο σας

Εάν το μικροσκοπικό υπνοδωμάτιό σας είναι στην πραγματικότητα ένα στούντιο ή αν είναι ο μόνος χώρος που είναι εξ ολοκλήρου δικός σας —χωρίς συγκάτοικοι και οικογένεια —τότε πιθανότατα θέλετε να το μεγιστοποιήσετε, ακόμα κι αν είναι αρκετά μικρό. Η προσθήκη κουρτινών είναι ένας οικονομικός και προσαρμόσιμος τρόπος για να διαχωρίσετε τον χώρο σας για να εξυπηρετήσετε πολλαπλούς σκοπούς. Οι κουρτίνες χωρίζουν το κρεβάτι από το σαλόνι, διατηρώντας τον χώρο ύπνου ήσυχο και προσωπικό. Οι κουρτίνες προσθέτουν επίσης χρώμα στο χώρο χωρίς τη δέσμευση που προκαλεί άγχος μιας τολμηρής βαφής (ιδιαίτερα χρήσιμη αν είστε σε ενοικίαση!).

Επιλέξτε ένα κεφαλάρι βιβλιοθήκης

Οι καλύτερες ιδέες σχεδίασης μικρού υπνοδωματίου είναι ιδέες που καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες στο χώρο. Ένα κεφαλάρι βιβλιοθήκης κάνει ακριβώς αυτό. Χρειάζεστε ένα μέρος για να τοποθετήσετε βιβλία; Χρειάζεστε κομοδίνο; Μπορεί να αποθηκεύσει αυτό που συνήθως βάζατε στο εν λόγω τραπέζι! Χρειάζεστε κεφαλάρι; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Εάν θέλετε ένα κεφαλάρι, η επιλογή για ένα κεφαλάρι βιβλιοθήκης θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή λύση.

Παραλείψτε το κομοδίνο και τοποθετήστε μια απλίκα

Εάν ανησυχείτε για το ότι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομοδίνο στο μικρό σας χώρο, σκεφτείτε εάν το χρειάζεστε πραγματικά ή όχι. Εάν το κύριο επιχείρημά σας είναι ότι θέλετε να έχετε ένα μέρος για μια λάμπα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια απλίκα. Αν παραλείψετε τα κομοδίνα θα ελευθερώσετε εύκολα χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού και οι απλίκες θα φαίνονται κομψές.

Απλοποιήστε την χρωματική σας παλέτα

Συχνά ο ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε μια αίσθηση ηρεμίας σε έναν μικρό χώρο είναι απλοποιώντας την παλέτα χρωμάτων σας. Ακόμα κι αν τα δύο χρώματα που επιλέγετε δεν είναι ουδέτερα, ο περιορισμός σας σε αυτά τα συγκεκριμένα χρώματα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χαλαρό περιβάλλον.

Κεντρικό φυσικό φως

Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την ποσότητα φυσικού φωτός που λαμβάνουν οι χώροι μας, όταν εμφανίζονται παράθυρα, είναι καλύτερο να κεντράρουμε αυτήν την πηγή φωτός όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ήπιες αποχρώσεις του καλύμματος κρεβατιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δωμάτιο που απολαμβάνει φυσικό φως χωρίς να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται λιγότερο αναζωογονητικό.

Κάντε μια δήλωση με φωτισμό

Με τα ψηλά ταβάνια, έχετε χώρο για έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο. Με έναν επιπλέον χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, έχετε χώρο για ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου. και ό,τι κι αν γίνει, θα πρέπει να μπορείτε να κολλήσετε μια απλίκα στον τοίχο του κρεβατιού σας. Ανεξάρτητα από το φωτιστικό στο οποίο προσφέρεται ο χώρος σας, μπορεί να λειτουργήσει ως το statement κομμάτι του δωματίου σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.