7 σημεία του σπιτιού που ΔΕΝ πρέπει να καθαρίζεις με ξίδι!

0

Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού στα παρακάτω αντικείμενα όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη ζημιά. Αν και το ξύδι είναι ένα δημοφιλές καθαριστικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που χαρίζει λάμψη στις επιφάνειες, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε σε ορισμένα είδη.

Καθρέφτες

Ο καθαρισμός των καθρεπτών με ξύδι, χυμό λεμονιού ή μαγειρική σόδα μπορεί να βλάψει την ασημένια επίστρωση κάτω από την ανακλαστική επιφάνεια. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα διάλυμα καθαρισμού γυαλιού και ένα πανί από μικροΐνες για καθρέφτες.

Πλυντήριο ρούχων ή πλυντήριο πιάτων

Η υψηλή οξύτητα του ξιδιού μπορεί να αλλοιώσει το εσωτερικό από ανοξείδωτο χάλυβα των πλυντηρίων πιάτων και των πλυντηρίων ρούχων. Επιπλέον, ενέχει κίνδυνο καταστροφής των ελαστικών στεγανοποιήσεων, των αντλιών και των σωλήνων αποστράγγισης, οδηγώντας σε μόνιμες διαρροές.

Σίδερο ατμού

Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού για την αφαίρεση αλάτων από ένα σίδερο ατμού, καθώς μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα, το πλαστικό, το καουτσούκ και τα μεταλλικά εξαρτήματα. Επιλέξτε ειδικές λύσεις σχεδιασμένες για σίδερα ατμού για μια ασφαλέστερη μέθοδο απολύμανσης.

Οθόνη τηλεόρασης

Όταν καθαρίζετε την οθόνη της τηλεόρασής σας, αποφύγετε την χρήση οποιουδήποτε διάλυματος καθαρισμού. Συνιστάται το ξεσκόνισμα πάνω από αεραγωγούς, ηχεία και ανοίγματα. Εάν είναι απαραίτητος περαιτέρω καθαρισμός, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού με ειδική επισήμανση ως ασφαλές για ηλεκτρονικές οθόνες.

Τηλεχειριστήρια

Καθαρίζετε τακτικά τα τηλεχειριστήρια με απολυμαντικά μαντηλάκια για να αποτρέψετε τη συσσώρευση μικροβίων. Σκουπίστε τα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή όσο χρειάζεται λόγω συχνής χρήσης.

Ψυγείο

Καθαρίζετε τακτικά το μπροστινό μέρος και τα πλαϊνά του ψυγείου για να αποτρέψετε τη μεταφορά μικροβίων στα χέρια και μετά στα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε ένα σαπουνόπανο για να σκουπίσετε το εξωτερικό. Για επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε παιδικό λάδι σε πανί από μικροΐνες για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση.

Μάρμαρο, Γρανίτης και Φυσικές πέτρες

Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού σε επιφάνειες από μάρμαρο, γρανίτη ή άλλα φυσικά πετρώματα, καθώς το οξύ μπορεί να διαβρώσει αυτά τα υλικά. Επιλέξτε εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού για να τα διατηρήσετε καθαρά και καινούργια.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!